Tweede plaats in gevaar na nul op zes

ZATERDAG, 21 APRIL 2018, 22:38 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn tweede uitnederlaag op rij geleden in Play-Off 1. Op het veld van Racing Genk ging paars-wit met 2-1 de boot in. Als Gent morgen wint in Charleroi, wippen de Buffalo's over Anderlecht naar de tweede plaats.

De wedstrijd kende voor Anderlecht een gelijkaardig, dramatisch begin als woensdag in Luik. Doelman Sels tastte opnieuw mis op een lage voorzet en Ndongala kon al na twee minuten rustig binnen tikken: 1-0. Genk wilde op dit elan verdergaan, maar het was Anderlecht dat het tweede doelpunt scoorde. Trebel onderschepte de bal en stuurde Markovic diep. Die trapte beheerst in doel: 1-1.

Ook na de gelijkmaker bleef Genk baas in een aangename wedstrijd. Na een heerlijke aanval stond Sels nu wel attent te keepen en Malinovskyi trapte een vrije trap tegen de paal. We gingen rusten met 1-1.

Ook de tweede helft had zijn parallel met de partij tegen Standard. In Luik incasseerde Anderlecht de 2-1 in minuut 60, vandaag was het één minuut vroeger. Via Pozuelo en Karelis belandde de bal bij Trossard en die rondde de mooie aanval af: 2-1. Hein Vanhaezebrouck reageerde kort erna met een dubbele wissel: de verdedigend ingestelde spelers Kums en Saelemaekers gingen eruit voor Morioka en Bruno, die aanvallend sterker zijn.

De gelijkmaker hing even in de lucht, maar Teodorczyk kopte naast. Aan de overkant floot scheidsrechter Dierick een strafschop voor Genk, maar na het consulteren van de videobeelden kwam hij op zijn beslissing terug. Amuzu en Teodorczyk kregen nog kansen op de gelijkmaker, maar de grootste mogelijkheid was voor Bruno. In blessuretijd kreeg hij een grote kopkans, maar hij knikte over.

Anderlecht leed zo zijn derde nederlaag in vijf Play-Off 1-wedstrijden. Het kan morgen Gent over zich zien springen en op speeldag zeven kan paars-wit in het Jan Breydel-stadion de tegenstander zijn wanneer Club Brugge de landstitel kan vieren.