Anderlecht loopt in na vlotte winst

ZONDAG, 29 APRIL 2018, 21:52 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Zonder veel problemen heeft Anderlecht vanavond met 3-1 gewonnen van Charleroi. Door deze overwinning nadert paars-wit tot op vijf punten van leider Club Brugge. Volgende week trekt Anderlecht naar Brugge. Zou er toch nog iets mogelijk zijn?

Anderlecht begon zonder Obradovic en met Najar en Deschacht in de basis. Onyekuru zat net als Chipciu niet op de bank. De wedstrijd kende een boeiend begin met een goede thuisploeg. Naarmate de eerste helft vorderde, ging het wel stroever lopen. Op slag van rust maakte Gerkens er 1-0 van na een knappe assist van Morioka.

Iets voor het uur verdubbelde Morioka de score. Dendoncker verlengde een hoekschop en de Japanner stond goed opgesteld om er een doelpunt van te maken. Twintig minuten voor tijd maakte Rezaei het nog even spannend toen hij een counter afrondde, maar enkele minuten later stelde Dendoncker de zege veilig. Eindstand 3-1.