Dimata en Santini zorgen voor negen op negen

ZONDAG, 12 AUGUSTUS 2018, 21:44 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft ook zijn derde wedstrijd van de nieuwe competitie met winst afgesloten. Op Mambourg liep het echter niet van een leien dakje, maar het koningskoppel Santini - Dimata was opnieuw trefzeker. Uitslag: 1-2.

Na twee vlotte overwinningen kende Anderlecht veel meer moeite met Charleroi. De Carolo's waren baas in de eerste helft en zagen het overwicht vijf minuten voor de pauze beloond. Rezaei kon scoren na een mooie actie van Benavente. Anderlecht had tot dan niet meer getoond dan een schotje en kopbal van Dimata.

Toch ging de thuisploeg niet met een voorsprong de rust in. In de toegevoegde tijd van de eerste helft schoffelde doelman Mandanda Anderlecht-spits Dimata onderuit in de zestien: strafschop. Zoals vorige week aangekondigd was het nu de beurt aan Dimata om te trappen en hij faalde niet. Anderlecht met een gevleide gelijkstand de rust in.

Ook na de pauze kende paars-wit erg veel moeite met een stevig en vurig Charleroi. Dat leidde echter niet tot doelpunt. Aan de overkant viel de treffer wel. Cobbaut stuurde het leer hard en laag voor doel. Martos verraste zijn eigen doelman, maar Santini zette er nog net een voetje tegen. Nummer zeven voor de Kroaat.

Na de 1-2 verloor Charleroi zijn grinta. Dimata kreeg nog een enorme kans op de 1-3, maar Mandanda redde knap. Aan de overkant deed Didillon hetzelfde toen Grange met een afstandschot de gelijkmaker zocht. Het bleef 1-2 en Anderlecht blijft leider met het maximum van de punten. Vrijdag komt Moeskroen op bezoek.