Anderlecht verliest maximum in Brugge

ZONDAG, 26 AUGUSTUS 2018, 14:08 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanmiddag zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Het verloor op het veld van Club Brugge met 2-1. Dennis bracht Club al na drie minuten op voorsprong. Musona maakte gelijk, maar nog voor de pauze legde Vanaken de eindstand vast.

Anderlecht onderging meteen de wet van de sterkste in de openingsminuten en kreeg meteen verschillende hoekschoppen tegen. In de derde minuut leidde dit al tot de openingsgoal van Dennis (kopbal). Brugge drukte door maar Didillon voorkwam erger. Gaandeweg de eerste helft, herstelde paars-wit vervolgens het evenwicht en kwamen er enkele voorzichtige pogingen. Toch viel de gelijkmaker op een tegenaanval. De voorzet vanop links werd door Musona aan de tweede paal tegen de netten gewerkt. Brugge was even van slag, maar nam het commando tegen het einde van de eerste helft weer over. Een knappe één-twee tussen Vanaken en Vormer leidde de 2-1 in.

De tweede helft werd aan een lager tempo gespeeld. Santini had vroeg na de pauze de gelijkmaker kunnen scoren, maar zijn kopbal ging naast. Brugge domineerde, maar verzuimde het helemaal af te maken. Ook de paal speelde hierbij een rol. Ondertussen Anderlecht had nog één uitstekende mogelijkheid gehad: Amuzu werd foutief neergehaald door Poulain op de rand van de zestien. Penalty, zo oordeelde Vertenten, maar VAR Boucaut corrigeerde zijn collega en legde de bal (al dan niet terecht?) net buiten het strafschopgebied. De vrije trap leverde niets op.

Anderlecht verliest zo zijn eerste punten van het seizoen en levert de eerste plaats in aan concurrent Brugge.

Resultaat:2-1
Goals: 3' Dennis 1-0, 20' Musona 1-1, 43' Vanaken 2-1

Club Brugge: Letica, Poulain, Mitrovic, Denswil, Dennis, Vormer, Rits, Vanaken, Danjuma (65' Cools), Wesley (74' Amrabat), Rezaei (90' Openda)
Anderlecht: Didillon, Bornauw, Vranjes, Milic, Saelemaekers (83' Najar), Makarenko, Trebel, Amuzu (79' Bakkali), Musona (65' Gerkens), Santini, Dimata

Geel: 45' Amuzu, 78' Poulain, 81' Santini, 81' Vormer

Scheidsrechter: Vertenten

Fase per fase:
95' Einde van de wedstrijd.
93' Nu claimt Club Brugge een strafschop voor een overtreding van Bornauw op Openda. De ref en VAR gaan daar niet op in.
91' Corner voor Anderlecht.
91' Wissel: Openda in, Rezaei out.
90' We krijgen vijf minuten extra tijd.
89' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Paars-Wit.
82' Wissel: Najar in, Amuzu out.
79' Wissel: Bakkali in, Amuzu out.
78' Anderlecht lijkt een penalty te krijgen voor een overtreding op Amuzu, maar de scheidsrechter legt de bal net buiten de zestien. De vrije trap levert niets op.
73' Wissel: Amrabat in, Wesley out.
69' Poulain krijgt een kopbalkans, maar de paal voorkomt een doelpunt!
65' Corner voor Brugge.
64' Wissel: Gerkens in, Musona out.
64' Wissel: Cools in, Danjuma out.
61' Kans voor Amuzu met een schot! De bal gaat over het doel.
45' Start van de tweede helft.

45' Rust.

43' GOAL! Vanaken brengt de thuisploeg op voorsprong. Vormer gaf de assist.
31' Saelemaekers krijgt een kans en schiet! De bal gaat over het doel.
20' GOAL! Musona brengt Anderlecht op gelijke hoogte.
15'  Wesley krijgt een kans en schiet! De bal belandt naast de goal. Een lange bal van Wesley lag aan de basis van de kans.
12' Kans voor Wesley met een schot!
10' Goede mogelijkheid voor Anderlecht. Santini kan net niet koppen.
3' GOAL! Dennis scoort met een kopbal! De goal viel na een corner van Vanaken.
2' Corner voor Brugge.
1' De wedstrijd gaat van start.

Opstelling Club Brugge: Letica, Poulain, Mitrovic, Denswil, Dennis, Vormer, Rits, Vanaken, Danjuma, Wesley, Rezaei
Invallers: Horvath, Peres, Decarli, Mechele, Cools, Amrabat, Schrijvers, Openda

Opstelling RSC Anderlecht: Didillon, Bornauw, Vranjes, Milic, Saelemaekers, Makarenko, Trebel, Amuzu, Musona, Santini, Dimata
Invallers: Boeckx, Appiah, Delcroix, Najar, Sambi Lokonga, Kayembe, Bakkali, Gerkens, Dauda