Driekwart match tegen tien, maar ook dan lukt het niet

ZONDAG, 30 SEPTEMBER 2018, 20:43 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanmiddag 0-0 gelijkgespeeld tegen STVV. Halfweg de eerste helft vielen de bezoekers met tien na een rode kaart voor Ceballos, maar dat numerieke overwicht kon Anderlecht niet omzetten in een overwinning.

Na de blamage tegen Union had Anderlecht wat recht te zetten, maar dat was er niet echt aan te zien. STVV zorgde voor het meeste gevaar in de openingsfase. Een doelpunt van Boli werd afgekeurd omdat hij een voetje buitenspel stond en kort nadien kopte diezelfde Boli onbegrijpelijk over.

Halfweg de eerste helft ging Ceballos driest in op Saelemaekers. Na het consulteren van de televisiebeelden nam scheidsrechter Van Driessche de enige juiste beslissing: rood voor Ceballos. Met een man meer parkeerde Anderlecht zich op de helft van STVV, maar veel meer dan balbezit leverde dit niet op.

Een reactie na de rust kwam er niet. Pas zo'n kwartier voor tijd kwam een eerste grote kans, maar het schot van Bakkali zoefde centimeters naast. De Marokkaanse Belg was overigens de bedrijvigste en gevaarlijkste Anderlecht-speler. In de slotminuut van de toegevoegde tijd was Santini er nog dichtbij, maar zijn kopbal ging naast.