Anderlecht onderuit in flauwe topper

ZONDAG, 2 DECEMBER 2018, 19:56 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn tweede nederlaag op rij geleden. In een ondermaatse topper ging paars-wit met 0-1 onderuit tegen leider Racing Genk. Alejandro Pozuelo scoorde halfweg de tweede helft het enige doelpunt van de partij.

Anderlecht begon met goede intenties aan de wedstrijd. De thuisploeg zat de leider kort op de huid zodat deze niet in zijn spel kon komen. Zo hield Saelemaekers de Genkse smaakmaker Trossard stevig aan de leiband. Aanvallend legde Anderlecht wel niet meteen alle kaarten op tafel. Veel kansen vielen er voor de rust niet te noteren. Pas op slag van rust was er een eerste keer echt gevaar. Santini met een poging en Vukovic redde met enige moeite.

Na de pauze ging het niveau niet omhoog. Genk had wel het meeste balbezit, maar veel deed het er niet mee. Tot in minuut zeventig Pozuelo als een duivel uit een doosje er 0-1 van maakte. Met het scheenbeen devieerde hij een voorzet van Berge voorbij Didillon. Ook de invallers Doku en Verschaeren slaagden er nadien niet in om de bakens te verzetten. Al was Verschaeren twee minuten voor tijd nog dichtbij de gelijkmaker, maar hij profiteerde niet van Genks mistasten achteraan.

Door deze nederlaag ziet Anderlecht de Genkse leider tot acht punten uitlopen.