Bolasie maakt Brugse reeks nog wat langer

ZONDAG, 24 FEBRUARI 2019, 16:52 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Club Brugge hebben vanmiddag 2-2 gelijk gespeeld. Een billijke uitslag, al was het voor Anderlecht wel balen. Tien minuten voor affluiten leek Bolasie de drie punten thuis te houden, maar defensieve onoplettenheid bezorgde Club alsnog een punt.

Rutten koos finaal toch voor de ploeg van de voorbije wedstrijden. De partij was amper bezig toen Milic de bal verloor aan Schrijvers. Die vond Wesley en na amper vijf minuten kon Anderlecht al achtervolgen. Anderlecht vond geen antwoord op de Brugse aanvalswoede en mocht blij zijn dat Vormer en Dennis de kansen misten. Een gefrustreerde Kara mocht blij zijn dat hij slechts geel kreeg voor een slag aan Wesley.

Op het half uur dan toch eens Anderlecht. En hoe. Bolasie met de dribbel en het schot in de verste hoek. Lardot denkt even aan buitenspel, maar daar is geen sprake van: 1-1. Na dit doelpunt kantelde het spelbeeld volledig en werd Anderlecht baas. Horvath had een geweldige redding nodig om Santini van de 2-1 te houden. We gingen dus rusten met een gelijke stand.

Na de rust was het spel meer in evenwicht. Grote kansen lieten even op zich wachten. Op het uur probeerde Vormer een strafschop te versieren na een schoudertik van Kums, maar Lardot liet zich niet vangen. Na een schot van Schrijvers zorgde Verschaeren aan de overkant voor meer gevaar. Hij verscheen alleen voor Horvath, maar de doelman bleek baas. Niet veel later haalde Rutten de bleke Zulj en Bakkali naar de kant.

De partij kabbelde voort en Rutten haalde ook Milic, die sterretjes zag tegen Diatta, naar de kant. Een gelijkspel leek in de maak tot een voorzet van een snedig ingevallen Amuzu voorbij Santini zoefde. Aan de tweede paal stond nog Bolasie en die scoorde zijn tweede van de avond. Het Astridpark veerde op. Helaas slechts voor even. Invaller Cobbaut bleek nog niet wakker en liet Vlietinck zomaar de 2-2 scoren. Bolasie, Kums en Vormer waren nog dicht bij het winnende doelpunt, maar dat kwam niet meer. Zo staat de teller van Brugse wedstrijden in het Astridpark nu op 29.

Anderlecht blijft na dit gelijkspel in de top zes met één punt meer dan AA Gent. Vier op zes in het tweeluik Antwerp-Brugge is niet slecht. De komende drie wedstrijden zijn op papier gemakkelijker en dus moet Anderlecht erin slagen om zich te plaatsen voor Play-Off 1.

Score: 2-2
Goal(s): 5' Wesley (0-1), 31' Bolasie (1-1), 81' Bolasie 2-1), 83' Vlietinck (2-2)

Anderlecht:Didillon, Appiah, Kara, Lawrence, Milic (79' Cobbaut), Kums, Zulj (64' Gerkens), Verschaeren, Bakkali (64' Amuzu), Santini, Bolasie
Club Brugge:Horvath, Amrabat, Mechele, Denswil, Diatta, Rits, Vormer, Vanaken, Dennis (82' Vlietinck), Schrijvers (73' Vossen), Wesley

Geel: 22' Kara, 29' Mechele, 39' Dennis, 89' Vormer

Scheidsrechter: Jonathan Lardot