Gemiste kansen, VAR en defensieve fouten nekken Anderlecht

ZATERDAG, 17 AUGUSTUS 2019, 20:17 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft ook zijn vierde competitiewedstrijd niet kunnen winnen. Op Kortrijk leek er 45 minuten lang geen vuiltje aan de lucht. Tot de VAR in de fout ging en Kortrijk op en over Anderlecht walste. Met wedstrijden tegen Genk, Standard, Antwerp en Club Brugge voor de boeg dreigt een rampzalige competitiestart.

Vincent Kompany had zijn elftal weer door elkaar gegooid en liet Chadli debuteren. Anderlecht nam van meet af aan het heft in handen en halfweg de eerste periode maakte Nasri zijn eerste voor Anderlecht. Nadien volgden nog kansen. De beste was voor Thelin op slag van rust, maar hij kwam net te laat.

Na de pauze floot scheidsrechter Lambrechts een strafschop voor een overtreding van Sandler, maar de Nederlander had Ajagun niet geraakt. De VAR hield zich stil en Mboyo zette de bordjes gelijk. Niet veel later gaf Sardella te veel vrijheid aan Kagé en plots was het 2-1. Ook Vlap trapte een strafschop tegen de touwen, maar het was opnieuw Kortrijk dat de leiding nam. Eerst kreeg Mboyo alle ruimte om de 3-2 te maken en D'Haene strafte balverlies van Kompany af met doelpunt nummer vier.

Anderlecht blijft zo na vier wedstrijden achter met 2 op 12. De tegenstanders (Oostende, Moeskroen, Mechelen en Kortrijk) waren relatief haalbaar. Nu wacht een vierluik met Genk, Standard, Antwerp en Club Brugge.

Score: 4-2
Goal(s): 26' Nasri (0-1), 53' Mboyo (1-1, pen), 57' Kagé (2-1), 66' Vlap (2-2, pen), 73' Mboyo (3-2), 79' D'Haene (4-2)

KV Kortrijk:Bruzzese, Golubovic, Kagelmacher, Hines-Ike, D'haene, Ajagun (88' Azouni), De Sart, Ocansey (84' Batsula), Van der Bruggen, Ivanof (46' Kagé), Mboyo
Anderlecht:Van Crombrugge, Sardella (62' Amuzu), Kompany, Sandler, Kayembe, Dewaele, Verschaeren, Nasri, Vlap, Chadli (78' Doku), Thelin (58' Gerkens)

Geel: 50' Ajagun, 60' Kayembe

Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Stadion: Guldensporenstadion