'Kompany time' weer fataal voor Anderlecht

ZONDAG, 10 JANUARI 2021, 20:12 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft niet kunnen profiteren van de nederlagen van Genk, Charleroi en Antwerp. In Leuven speelde paars-wit niet geweldig, maar het kreeg wel verschillende kansen om de partij te winnen. Een 0-0 leek in de maak, tot paars-wit drie minuten voor tijd een strafschop tegen kreeg.

Anderlecht begon met Sardella op rechtsback en Ait El Hadj achter de spitsen. In een gesloten eerste helft vielen de kansen vooral aan de kant van Leuven-doelman Romo. De Venezolaan moest Jemelka en De Norre behoeden voor een own-goal en kwam goed weg toen Amuzu net te laat kwam om een voorzet van Nmecha in doel te glijden. OHL probeerde het in de omschakeling, maar verder dan enkele weinig dreigende schoten kwam het niet.

De tweede helft begon met een grote kans voor Nmecha. Amuzu eindelijk met een goede voorzet, de deviatie van Nmecha was even goed, Romo was geklopt, maar de bal ging voorlangs. Enkele minuten later baalde Anderlecht opnieuw toen Romo met een geweldige reflex Mukairu van de 0-1 hield. Al had Mukairu het ook beter moeten doen. Anderlecht verdiende stilaan een doelpunt. Iets voorbij het uur zag Anderlecht Sambi Lokonga uitvallen. De hamstrings wellicht. Colassin kreeg hierdoor een half uur om zich nog eens te tonen.

Na het uitvallen van Sambi Lokonga ging Anderlecht stroever voetballen. Nmecha probeerde het nog eens op z'n eentje, maar trapte opnieuw voorlangs. Miazga kwam erg dicht, maar kopte in het zijnet. Een 0-0 leek in de maak, tot Sardella drie minuten voor tijd Maertens tegen de grasmat werkte. Verboomen legde de bal op de stip en de VAR bevestigde dat. Henry faalde niet: 1-0 voor OHL. Diep in blessuretijd claimde ook Nmecha nog een strafschop, maar die kreeg hij terecht niet.