Anderlecht biedt Eupen de zege aan

VRIJDAG, 15 JANUARI 2021, 22:52 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft weer verloren. In Eupen opende het sterk en had het de wedstrijd moeten beslissen. De wedstrijd kantelde echter volledig na rood voor Lawrence. Anderlecht kon geen vuist meer maken met een man minder en toen Wellenreuther dan ook nog eens onvakkundig zijn doel verliet, prikte Prevljak de bal in doel. De topschutter van Eupen verdubbelde vijf minuten voor tijd de voorsprong en stuurde Anderlecht puntenloos huiswaarts.

Anderlecht startte sterk. Het had de wedstrijd eigenlijk al moeten beslissen in de beginfase. Mukairu slalomde tweemaal door de verdediging, maar de eerste maal kon de bal worden ontzet en daarna besloot de jonge Nigeriaan te zwak. Ook Nmecha probeerde het driemaal, maar telkens vanop (te) grote afstand. Cullen mikte hard en goed naar doel, maar Defourny redde uitstekend. Anderlecht zette hoog en snel druk, Eupen geraakte nauwelijks van hun eigen helft, maar zoals zo vaak misten de aanvallen van Paarswit het nodige venijn om succesvol te worden afgerond. Na twintig minuten begon Anderlecht de druk te lossen en stond het nog 0-0.

In minuut 38 velde Lawrence Agbadou met een stevige tackle. De VAR gaf Boucaut de kans om de gele kaart te veranderen in een rode kaart. De beweging van Lawrence oogde naar onze mening heftiger dan het eigenlijke contact met de speler. Daarna had Boucaut ook perfect Peeters zijn tweede geel kunnen geven toen hij Ait El Hadj verhinderde om een counter op te zetten. Geen doelpunten aan de rust en dat had Anderlecht enkel aan zichzelf te wijten.

Na rust eiste Eupen de bal op en loerde Anderlecht op de snelle uitbraak. In minuut 65 leek een bal gevaarlijk te kunnen vallen voor Eupen, maar de defensie van Anderlecht ruimde op. Eupen begon met iets meer dreiging Anderlecht weg te drukken. Een afgeweken schot in minuut 70 had gevaarlijk kunnen zijn voor Wellenreuther. Anderlecht kwam er zelden uit en toen het toch een keer gebeurde, liep Nmecha tegen een Eupen-speler aan.

De klok tikte verder en het werd stilaan tijd voor het wekelijkse spelletje "Wie is het?". Of beter gezegd, wie ligt er deze week aan de basis van een tegendoelpunt? De hoofdvogel werd deze week afgeschoten door Wellenreuther. De doelman kwam een kwartier voor tijd ver uit en anticipeerde te laat op een voorzet zodat sluipschutter Prevljak de bal in het zo goed als lege doel kon deponeren. Het debuut van youngster Stroeykens werd tien minuten later meteen overschaduwd door de 2-0. Prevljak trof eerst nog de paal, maar werkte daarna ogenschijnlijk eenvoudig binnen. Scoren hoeft niet altijd moeilijk te zijn, maar zonder twijfel wel voor dit Anderlecht.

Met een nul op zes tegen OHL en Eupen kan Anderlecht de ambities om play-off 1 te halen nu wel stilaan begraven. Na dit weekend staat het misschien wel achtste en een doelpunt maken lijkt nog moeilijker te zijn geworden dan vorig jaar. Dinsdag wacht de thuiswedstrijd tegen Charleroi. Is dit de laatste kans voor Anderlecht om alsnog play-off 1 te ambiëren?