Archieven

 31-05-2002 

Pavlovic misschien naar Standard

Pavlovic misschien naar Standard

Naast Besiktas heeft ook Standard interesse in Zeljko Pavlovic, doelman op overschot bij Anderlecht. Als Standard naast Geert De Vlieger zou grijpen, dan houdt het de piste Pavlovic achter de hand. Lees verder »

Anderlecht 2e beste ploeg in Belgi

Anderlecht 2e beste ploeg in Belgi

Volgens het wereldklassement voor clubs is Club Brugge nog steeds de beste club van Belgi?. Club staat momenteel op de 24e plaats, Anderlecht (50e), Standard (95e) en Genk (166e). De ranking wordt aangevoerd door Real Madrid, voor Bayer Leverkusen. Lees verder »

 30-05-2002 
 29-05-2002 

Tihinen weken lang out

Tihinen weken lang out

De Finse aanwinst van Anderlecht, Hannu Tihinen is door een blessure aan het hoofd weken buiten strijd. Hij wordt woensdag geopereerd en het is nog niet zeker of hij de voorbereiding op 26 juni kan starten. Lees verder »

Stoica blijft mogelijk toch

Stoica blijft mogelijk toch

De manager van Alin Stoica is nog steeds op zoek naar een club voor de Roemeen. Mocht Stoica geen nieuwe club vinden, dan zou hij bereid zijn om bij Anderlecht te blijven. Lees verder »


 28-05-2002 

Anderlecht ontvangt Everton

Anderlecht ontvangt Everton

Anderlecht ontvangt op 6 augustus het Engelse Everton in het Astridpark voor een vriendschappelijke wedstrijd. Everton is de ploeg van ex-Anderlecht spits Tomasz Radzinski. Lees verder »

Tihinen opgenomen in ziekenhuis

Tihinen opgenomen in ziekenhuis

Anderlecht-verdediger Tihinen is opgenomen in het ziekenhuis. De Fin speelt momenteel nog voor Viking Stavanger en liep tijdens een competitiewedstrijd een hoofdwonde op. Een scanneronderzoek moet duidelijk maken hoe ernstig het is. Lees verder »

De Boeck en Verheyen keren terug

De Boeck en Verheyen keren terug

Veel nieuws viel er dinsdag niet te rapen op de ochtendtraining van de Rode Duivels. Gert Verheyen en Glen De Boeck trainden apart en hielden het bij rondjes malen. Voorts trainde iedereen gewoon mee met de groep. Lees verder »

 27-05-2002 

Vanderhaeghe 4 kilo lichter

Vanderhaeghe 4 kilo lichter

Yves Vanderhaeghe woog bij het laatste fluitsignaal van de wedstrijd Belgi?-Costa Rica 4 kilo minder dan bij het eerste. Door de hoge temperatuur en hoge vochtigheidsgraad verloor hij voor 4 kilo aan vocht. Lees verder »

De Boeck twijfelachtig

De Boeck twijfelachtig

Glen De Boeck raakte gisteren geblesseerd aan de voet na een tackle van een Costaricaanse verdediger. De Boeck verliet huilend het veld , maar in het ziekenhuis bleek de blessure mee te vallen. Lees verder »

Meert naar Zulte-Waregem

Meert naar Zulte-Waregem

Anderlecht-speler Stijn Meert (24) is verkocht aan de fusieclub Zulte-Waregem. Meert was 21 jaar toen hij in 1999 van Kortrijk naar Anderlecht verhuisde, hij werd toen uitgeleend aan het Nederlandse MVV. Lees verder »

Gevaert tekent contract

Gevaert tekent contract

David Gevaert, momenteel assistent & physical trainer van KSV Ingelmunster, tekende vandaag zijn definitief contract bij Sporting Anderlecht. Hij volgt Paul Carels op als physical trainer van de A en de B-kern. Lees verder »

 26-05-2002 

Belgie wint, De Boeck out

Belgie wint, De Boeck out

- Glen de Boeck raakte geblesseerd in de oefenwedstrijd tegen Costa Rica (die Belgi? won met het kleinste verschil na een goal van Goor).
- In een eerste reactie op de blessure van De Boeck was Waseige niet ongerust. Lees verder »


 25-05-2002 

Terugkeer Zetterberg

Terugkeer Zetterberg

De Griekse club Olympiakos Athens kondigde aan dat Par Zetterberg terugkeert naar Anderlecht. Zetterberg speelde 2 jaar in Griekenland waar hij 1 titel en 1 beker won. Anderlecht betaalde slechts 1,5 miljoen euro voor de speler. Lees verder »

 24-05-2002 

Anthuenis coach van de Duivels?

Anthuenis coach van de Duivels?

Is Aim? Anthuenis op weg naar de Rode Duivels? Zijn naam wordt hoe dan ook genoemd bij de mogelijke opvolgers van Waseige. 1ste kandidaat was Eric Gerets maar de ex-coach van PSV vindt zich nog te jong en is bovendien te duur voor de bond. Lees verder »

Zane in Anderlecht

Zane in Anderlecht

De nieuwe aanvaller van Anderlecht voor volgend seizoen, de Austral?er Clayton Zane, komt vandaag naar Anderlecht om medische tests af te leggen. Daarna vertrekt hij naar Australi Lees verder »

Transfernieuws

Transfernieuws

Zetterberg:
Anderlecht heeft een bod uitgebracht op P?r Zetterberg. De club bood 800.000 euro (32 miljoen frank) voor de 32-jarige middenvelder van Olympiakos. Olympiakos liet al weten dat het bod niet volstaat. Lees verder »

 23-05-2002 

Afreis van de Rode Duivels

Afreis van de Rode Duivels

Anderlecht-spelers Glen De Boeck en Yves Vanderhaeghe reizen vanavond samen met hun collega Rode Duivels af naar Japan. De Belgische delegatie vertrekt om 20u op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle richting Kumamoto. Lees verder »


 21-05-2002 

Kolousek twijfelt zelf

Kolousek twijfelt zelf

Kolousek, die dit weekend door Anthuenis werd gevolgd op de oefeninterland Tsjechi?-Itali?, twijfelt nog sterk aan een overstap naar Anderlecht.Hij zou liever met Liberec (zijn huidige ploeg) de Champions League spelen. Lees verder »

Toszer overtuigend!

Toszer overtuigend!

Daniel Toszer, de Hongaarse testspeler, speelde dit weekend een tornooi in Groningen met jong-Anderlecht.Hij liet een sterke indruk achter en de kans dat hij een contract krijgt aangeboden, is vrij groot. Lees verder »

 19-05-2002 

De Boeck scoort tegen Frankrijk

De Boeck scoort tegen Frankrijk

De Rode Duivels speelde gisteren hun laatste oefeninterland tegen Frankrijk. Glen De Boeck opende na twintig minuten de score tegen de regerende Wereldkampioen Frankrijk. Hij kopte met het achterhoofd een vrije trap van Johan Walem voorbij Ram Lees verder »

Amoruso naar Anderlecht? Soma niet

Amoruso naar Anderlecht? Soma niet

Juventus bood de 27-jarige Amoruso aan Anderlecht aan. Sporting volgde reeds een tijdje de spits Zalayeta maar deze is niet te koop.Misschien dat Amoruso nu een alternatief kan worden, Sporting vroeg wat beslissingstijd. Lees verder »

 17-05-2002 

Anderlecht test 2 spelers

Anderlecht test 2 spelers

Anderlecht won gisteren met 2-3 van 4de klasser Zottegem. In die wedstrijd werden de Hongaarse spelmaker Daniel Toszer en de Tjechische linkerflankspeler Michal Kropic getest. Dit weekend spelen ze met de B-ploeg op een internationaal tornooi. Lees verder »


 16-05-2002 

Hendrikx valt af

Hendrikx valt af

Bondscoach Waseige heeft zijn definitieve selectie voor het WK bekend gemaakt. Glen De Boeck en Yves Vanderhaeghe zijn de enige Anderlecht-spelers die mee afreizen. Baseggio moest forfait geven, Marc Hendrikx werd gepasseerd. Lees verder »

 15-05-2002 

Ontslag dokter Roelandt

Ontslag dokter Roelandt

Er is een einde gekomen aan de samenwerking tussen RSC Anderlecht en dokter Roelandt. Deze beklemtoonde dat het afscheid in onderlinge verstandhouding werd geregeld. "Het was gewoon niet meer te combineren met mijn eigen praktijk."
aldus Roelandt. Lees verder »

 14-05-2002 

Beslissing over Soma valt later

Beslissing over Soma valt later

De Noor Ragnvald Soma (23), die tot vrijdag met Anderlecht meetraint, speelt vanavond (om 18 uur tegen KV Mechelen) en donderdag (tegen Zottegem) zeker een helft. Nadien wordt over de aanwerving van de linksachter beslist. Lees verder »

Slechte prestatie van Belgi

Slechte prestatie van Belgi

Belgi?-Algerije is op een teleurstellende 0-0 ge?indigd. Vooral in de 1e periode was het spel niet veel zaaks.
In een belabberde 1e helft kwam Belgi? amper aan het Algerijnse doel. Lees verder »

 13-05-2002 

Geen Baseggio op WK

Geen Baseggio op WK

Walter Baseggio zal niet mee afreizen naar Japan en Korea om deel te nemen aan het WK. Hij moest gisteren al vroeg afhaken tijdens de training met pijn in de knie. Hij wordt behandeld door de medische staf van Anderlecht. Lees verder »

Noorse linksachter traint met RSCA

Noorse linksachter traint met RSCA

De Noor Ragnvald Soma traint vandaag mee met Anderlecht. De international is een 23-jarige linkerflankverdediger die de voorbij 15 maanden bij West Ham United speelde. Daarvoor lag hij onder contract bij Bryne. Lees verder »

Ressel volgt Dockx op

Ressel volgt Dockx op

Peter Ressel wordt de opvolger van de overleden Jean Dockx bij Anderlecht. Ressel tekende een contract als technisch adviseur en hoofd scouting. De Nederlander Ressel, oud-speler van Anderlecht, was de rechterhand van Dockx. Lees verder »

 11-05-2002 

Meeste bezoekers voor RSCA

Meeste bezoekers voor RSCA

Anderlecht heeft nog steeds de grootste aanhang in Belgi?. Gemiddeld kwamen er 23.724 fans naar de thuiswedstrijden in de competitie kijken. Dat is weliswaar een daling met ongeveer 1000 t.o.v. vorig seizoen. Lees verder »

 10-05-2002 

Meer transfernieuws

Meer transfernieuws

Jaures:
De linksachter Jaur?s van het Franse Auxerre komt niet naar Anderlecht. Hij tekende een nieuw 3-jarig contract bij Auxerre. Ook Leeds United kon hem niet verleiden tot een transfer. Lees verder »

Zitka naar Anderlecht

Zitka naar Anderlecht

Lokeren SNW trok zijn klacht in de zaak-Zitka tegen Anderlecht in. De twee clubs kwamen tot een akkoord voor de definitieve transfer van de Tsjechische doelman naar paars-wit. Lees verder »

Stoica vertrekt

Stoica vertrekt

De kans dat Alin Stoica ook volgend jaar nog in Anderlecht speelt is zo goed als nul. Zijn manager, Ioan Becali, stuurde zijn kat naar het geplande gesprek met de club over een contractverlenging. Lees verder »

 09-05-2002 
 08-05-2002 

Kpaka is te duur

Kpaka is te duur

Anderlecht heeft niet langer de finaci?le slagkracht om te kopen wie het wil in Belgi?. Het kan onderandere Kpaka niet aankopen. Hetzelfde gebeurde met Hossam vorig jaar.
Het voorbije jaar werkte Anderlecht met een budget van 25 miljoen euro. Lees verder »

 07-05-2002 

Ook Ajax wil Kpaka

Ook Ajax wil Kpaka

Indien Anderlecht werk wil maken van de aanwerving van GBA-spits Paul Kpaka zal het rekening moeten houden met de toenemenende belangstelling van de Nederlandse landskampioen Ajax. Lees verder »

Karaca en Thompson keren terug

Karaca en Thompson keren terug

Yassin Karaca keert na een half seizoen terug naar Anderlecht. Westerlo wil zijn kern aanzienlijk verkleinen en lichten daarom de optie op Yassin Karaca niet. Ook Ode Thompson keert ook opnieuw terug naar Brussel. Lees verder »

 06-05-2002 

Vakantie tot 25 juni

Vakantie tot 25 juni

De ploeg krijgt vakantie tot 25 juni. Op 26 juni worden de trainingen hervat. Voor de WK-spelers (De Boeck, Baseggio, Vanderhaeghe en Seol) is de vakantie sterk ingekort.Van 8 tot 15 juli gaat Anderlecht op stage in het Nederlandse Oisterwijk. Lees verder »

Jestrovic onder het mes

Jestrovic onder het mes

De ijzeren plaat in het kuitbeen van Jestrovic werd verwijderd. Hij onderging ook een tweede operatie, zijn galstenen werd namelijk verwijderd. Vanaf nu kan Jestrovic voluit aan zijn terugkeer in de eerste ploeg werken. Lees verder »

 05-05-2002 

Anderlecht sluit af met overwinning

Anderlecht sluit af met overwinning

Anderlecht heeft met een overwinning afscheid genomen van dit tegenvallende seizoen. Het klopte Beveren met 3-0 maar overtuigde wederom niet.
Na amper twee minuten opende Hendrikx met een stifter de score. Lees verder »

 04-05-2002 

Interesse in Kpaka

Interesse in Kpaka

Anderlecht wil Paul Kpaka van GBA overnemen. De 20-jarige spits uit Sierra Leone, die al 22 keer scoorde, is voorlopig echter te duur. Daarom stelt Sporting voor Ode Thompson in de transfer te betrekken. Lees verder »

 03-05-2002 

Transfernieuws

Transfernieuws

Carlier:
Kurt Carlier, de jonge doelman van Anderlecht, trok voor een paar dagen naar het Finse Haka voor een test. De Finnen zochten een tijdelijke oplossing en dat zag Carlier niet zitten. Hij keert terug naar Anderlecht. Lees verder »

Meer jongeren in A kern

Meer jongeren in A kern

Volgend seizoen worden meer dan waarschijnlijk 5 jonge spelers overgeheveld van de B-kern naar de A-kern. Met name Macdonald, Guerk, Deschacht, Traore en Junior. Fleur en Lovre zou men liefst een jaar willen verhuren. Lees verder »

Crasson onzeker

Crasson onzeker

Bertrand Crasson is de enige speler die onzeker is voor zondag. De rest is fit of voor lange tijd out. Waarschijnlijk komt de jonge Junior aan de aftrap. Hij kan zowel Crasson als de geschorste Vanderhaeghe vervangen. Lees verder »

 02-05-2002 

Seol naar WK

Seol naar WK

Seol werd door de Zuid-Koreaanse bondscoach Guus Hiddink opgenomen in de definitieve 23-koppige selectie voor het WK. Lees verder »

Al Khatib doorgestuurd

Al Khatib doorgestuurd

De Syrische aanvaller Al-Khatib, die een sterke indruk maakte tijdens zijn testperiode van enkele weken, krijgt dan toch geen contract bij Anderlecht. Er zitten al te veel jongeren in de B-kern en Anderlecht wil ze de kans geven door te groeien. Lees verder »

Aruna 8 weken geschorst

Aruna 8 weken geschorst

Het Sportcomit? van de voetbalbond heeft Aruna Dindane een schorsing van acht weken opgelegd. De aanvaller van Anderlecht kreeg op 6 april tegen Sint-Truiden een rode kaart. Lees verder »