Archieven

 31-07-2004 

Straks partij tegen West Ham United

Straks partij tegen West Ham United

Vandaag, zaterdag, speelt Anderlecht een oefenpartij in Londen tegen West Ham United. De wedstrijd wordt om 15u Britse tijd afgetrapt. Voor Anderlecht is het de laatste test voor het begin van de competitie. Lees verder »

Open deur groot succes

Open deur groot succes

De open deur-dag van Anderlecht was weer een groot succes. Er kwamen 25.000 fans opdagen in en rond het stadion. Het hoogtepunt was de ploegenvoorstelling en de training in het stadion. Jan Mulder was dit jaar de eregast. Lees verder »

 30-07-2004 

Anderlecht loot Benfica Lissabon

Anderlecht loot Benfica Lissabon

Anderlecht zal het in de derde voorronde van de Champions League opnemen tegen het Portugese Benfica Lissabon. De club van succescoach Giovanni Trappatoni was één van de zwaarste tegenstanders die uit de bokaal kon komen. Lees verder »

Peersman en Zitka opnieuw speelklaar

Peersman en Zitka opnieuw speelklaar

Zowel Tristan Peersman als Daniel Zitka zijn hersteld na hun blessure, en door Jacky Munaron weer fit verklaard. Beide doelmannen sluiten vandaag dus weer bij de groep aan. De amper 17-jarige Kevin Kempeneer wordt weer 4e doelman. Lees verder »

Vandaag loting Champions League

Vandaag loting Champions League

Vandaag vindt om 12 uur de loting voor de derde voorronde van de Champions League plaats in het Zwitserse Genève. Twee Belgische teams zullen daar de bokaal ingaan: Anderlecht en Club Brugge. Beide teams zijn ook reekshoofd. Lees verder »

 29-07-2004 

Morgen open deur

Morgen open deur

Morgen gaan de deuren van het Vanden Stock Stadion weer open. De opendeur dag gaat van start om 10u. Er zijn, zoals elk jaar, vanalle activiteiten gepland. Jan Mulder is peter van deze editie. Lees verder »


 28-07-2004 

Lyon-RSCA: 1-1

Lyon-RSCA: 1-1

Anderlecht speelde 1-1 gelijk tegen Lyon. Een iets of wat matte prestatie, aangezien Lyon slechts één helft met zijn sterkste ploeg speelde. Lees verder »

 27-07-2004 

Morgen oefenmatch tegen Lyon

Morgen oefenmatch tegen Lyon

Morgen speelt paars-wit een oefenmatch tegen Lyon. Het partij wordt aanzien als een waardemeter: na ploegen uit lagere klassen, oefent RSCA nu tegen een topper. Later op de week wordt er ook nog tegen West Ham gespeeld. Lees verder »

 26-07-2004 

 24-07-2004 

Gijbels verlaat Anderlecht voor Sparta

Gijbels verlaat Anderlecht voor Sparta

Dries Gijbels trekt naar Sparta Rotterdam. De 18-jarige doelman uit Peer doorliep de jeugdreeksen bij Anderlecht. Ondanks de blessures van Zitka en Peersman vertrekt hij dus om tweede doelman te worden bij Sparta Lees verder »

Hellings dicht bij transfer

Hellings dicht bij transfer

Sergio Hellings, die momenteel test bij Middlesbrough, staat dicht bij een overgang naar die club. De speler, die nog voor Ajax speelde, ligt nog onder contract bij RSCA tot 2007, maar paars-wit wil meewerken aan een transfer. Lees verder »

 23-07-2004 

Ook Marseille wil Aruna

Ook Marseille wil Aruna

L'Equipe meldt dat Olympic Marseille Aruna wil binnenhalen als vervanger voor zijn landgenoot, Didier Drogba, die naar Chelsea getransfereerd werd. Lees verder »

Nu ook Peersman out

Nu ook Peersman out

Naast Daniël Zitka is nu ook Tristan Peersman gekwetst. Hij liep een dijbeenblessure op. Voorlopig is het nog onbekend hoe lang hij out is. Lees verder »

Anderlecht klopt VVV

Anderlecht klopt VVV

Anderlecht klopte VVV met 0-1. Aruna scoorde kort na het begin van de partij de enige goal. Jestrovic kreeg geel. Er waren 2000 toeschouwers aanwezig. Lees verder »

 22-07-2004 

Broos over de jeugd

Broos over de jeugd

Dit jaar zal het jaar worden waarin vele jongeren een plaats zullen terug vinden in het A-team van Anderlecht. Zo waren vorig seizoen Kompany en Vanden Borre de grootste revelaties sinds jaren. Lees verder »

Compromis rond Lovre

Compromis rond Lovre

Anderlecht bereikte met de voetbalbond van Servië-Montenegro een compromis over de deelname van Lovre aan de OS. Hij moet niet meespelen tegen Argentinië waardoor hij wellicht enkel de wedstrijd tegen STVV zal missen. Lees verder »

Broos over het nieuwe seizoen

Broos over het nieuwe seizoen

Hugo Broos vertoeft momenteel met zijn Anderlecht in Nederland. Tijdens de stage had hij even tijd voor een interview. "Alles gaat goed met Anderlecht", dat vertelt Broos aan de pers. Lees verder »

Musonda terug bij RSCA: een reactie

Musonda terug bij RSCA: een reactie

Charly Musonda is terug op Anderlecht. De club waar hij op 27-jarige leeftijd een punt moest zetten achter zijn loopbaan wegens een knieblessure. Musonda wordt er nu jeugdtrainer en materiaalman van de eerste ploeg. Lees verder »


 21-07-2004 
 20-07-2004 

Verslagje stage Anderlecht

Verslagje stage Anderlecht

Anderlecht vertoeft sinds zondag op oefenkamp in het Nederlandse Oisterwijk. Met uitzondering van Seol (Azian Cup), Zane (knie) en Legaer (Interland met -19) is iedereen present. Dus ook De Boeck en Ehret. Lees verder »

 19-07-2004 

Hendrikx niet naar Roda

Hendrikx niet naar Roda

De transfer van Mark Hendrikx naar Roda JC is afgesprongen. De Limburger was persoonlijk rond met de Nederlandse eersteklasser, maar de club uit Kerkrade wilde geen afkoopsom betalen aan Anderlecht. Lees verder »


 18-07-2004 
 17-07-2004 

2 Ivorianen tekenen bij Anderlecht

2 Ivorianen tekenen bij Anderlecht

Aruna krijgt er bij Anderlecht intussen twee landgenoten bij. De 19-jarige Sakanoko en de 18-jarige Tiote hebben een contract van één jaar getekend. Sakanoko is een aanvallende middenvelder, Tiote een verdedigende. Lees verder »

Spelers vertrekken op oefenkamp

Spelers vertrekken op oefenkamp

Anderlecht vertrekt van het weekend op stage naar Oisterwijk. Wilhelmsson en Kompany hebben zich bij de groep gevoegd. Samen met Aruna heeft de Zweed vrijdag de medische tests ondergaan. Lees verder »

 16-07-2004 

Wilhelmsson sluit aan bij de groep

Wilhelmsson sluit aan bij de groep

Christian Wilhelmsson is teruggekeerd uit vakantie. Hij zal vrijdag samen met Aruna Dindane medische tests ondergaan. 'Chippen' sluit pas op oefenkamp in Oisterwijk aan bij de groep. Zane gaat niet mee. Legear sluit later aan. Lees verder »

 15-07-2004 

Nieuwe truitjes beschikbaar op open deur

Nieuwe truitjes beschikbaar op open deur

Het nieuwe Anderlecht shirt voor 2004-2005 zal officieel worden voorgesteld op de open deur. Het is bijgevolg tot dan nog niet verkrijgbaar. De andere stukken uit de collectie zijn ondertussen wel verkrijgbaar in de fanshop. Lees verder »

 14-07-2004 

Legear speelt voor jong België

Legear speelt voor jong België

Anderlecht-spits Jonathan Legear viel tijdens de 2e helft in in België - Oekraïne. Het ging om een partij op het EK voor -19 jarigen. De Belgen moeten het nu nog opnemen tegen Italië en gastland Zwitserland. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Ehret heeft last van een verrekking van de quadriceps. Hij ondergaat, samen met Gerk en Iachtchouk, een echografie. Ook Marc Hendrikx sukkelt met een lichte blessure, net als Vincent Kompany. De Boeck, Kolar en Zane revalideren. Lees verder »

Hendrikx kan naar Lokeren

Hendrikx kan naar Lokeren

De soap rond Mark Hendrikx, die in een oefenpartij met Anderlecht twee keer scoorde, lijkt aan zijn einde te komen. Volgens HLN zijn Anderlecht en Lokeren het eens over een transfer. Lees verder »

 13-07-2004 

OHL-RSCA: 0-4

OHL-RSCA: 0-4

Anderlecht wint, net zoals vorig jaar, van OH Leuven met 0-4. Aan de rust leidde paars-wit al met 0-3. Hendrikx en Mbo Mpenza scoorden elk twee goals. Lees verder »

 12-07-2004 
 11-07-2004 
 10-07-2004 

Knokke-RSCA: 0-9

Knokke-RSCA: 0-9

Knokke-Anderlecht eindigde op 0-9. Daarmee doet RSCA beter dan vorig jaar, toen het 0-6 werd. De stand bij de rust was 0-3. De Scheidsrechter Bleeckere leidde de partij in goede banen. Lees verder »

 09-07-2004 
 07-07-2004 

Anderlecht wint eerste oefenpot

Anderlecht wint eerste oefenpot

Anderlecht klopte eerste-provincialer Wolvertem met 1-2. Mbo opende de score, maar de thuisploeg maakte op slag van rust gelijk. Kort voor tijd zorgde Gerk voor de winnende treffer. Lees verder »

België zakt 7 plaatsen op ranking

België zakt 7 plaatsen op ranking

België tuimelt op de FIFA-ranking van plaats 17 naar 24. Griekenland en Portugal doen gouden zaken. Ook Tsjechië en Engeland stijgen. Duitsland is de grote verliezer. De top 3 blijft onveranderd. Lees verder »

Celtic biedt 4 miljoen voor Wilhelmsson

Celtic biedt 4 miljoen voor Wilhelmsson

Martin O'Neill, de Engelse manager van Celtic Glasgow, is gecharmeerd door Christian Wilhelmsson. De speler maakte vorig seizoen vooral in het CL-thuisduel tegen Celtic indruk op O'Neill, die de Zweed ook op het EK volgde. Lees verder »

 06-07-2004 

Jestrovic met Servië naar Japan

Jestrovic met Servië naar Japan

De Anderlecht-spelers legden vorige week al de medische tests af en trainden in afzonderlijke groepjes, maar gisterenvoormidag kwamen ze voor het eerst samen op de grasmat. Hugo Broos telde 22 spelers. Lees verder »

 05-07-2004 
 04-07-2004 

Griekenland Europees kampioen

Griekenland Europees kampioen

Griekenland heeft zondag in het Da Luz-stadion in het Portugese Lissabon het Europees kampioenschap voetbal gewonnen. In de finale versloeg Griekenland thuisland Portugal met 1-0 (rust: 0-0). Lees verder »

 03-07-2004 

Beveren - Anderlecht

Beveren - Anderlecht

De kalender is amper een maand oud of de tweede wijziging voor een Anderlecht-match is een feit. Zo wordt Beveren-Anderlecht gespeeld op zaterdag 21 augustus om 18 uur ipv om 20.00. Lees verder »

Martens naar RKC

Martens naar RKC

Sporting Anderlecht heeft eindelijk een akkoord bereikt met RKC Waalwijk over de verhuur van Maarten Martens voor 1 jaar. Lees verder »

 02-07-2004 

Trainingen worden vandaag hervat

Trainingen worden vandaag hervat

Vandaag vindt de eerste training voor het nieuwe seizoen plaats bij de landskampioen. De eerste 2 dagen staan er vooral fysieke tests en trainingen op het programma, maandag traint de voltallige groep voor het eerst samen. Lees verder »

 01-07-2004