Archieven

 31-10-2011 

Vargas met succes geopereerd

Vargas met succes geopereerd

Ronald Vargas werd deze namiddag met succes geopereerd aan de knie. Dat meldt Anderlecht in een persbericht. De ingreep werd uitgevoerd door dokter Mark Dekker in het AZ van Antwerpen en nam in totaal zo'n drie uur in beslag. Lees verder »

Loketten donderdag open tot 20 uur

Loketten donderdag open tot 20 uur

Anderlecht kan zich donderdag tegen Sturm Graz verzekeren van Europees voetbal na de winterstop. Voor deze partij, die om 21.05 uur begint, zullen nog tickets verkrijgbaar zijn tot een uur voor de wedstrijd. Lees verder »

Uitslagen tegenstanders Europa League

Uitslagen tegenstanders Europa League

Sturm Graz, donderdag de volgende tegenstander van Anderlecht in de Europa League, verloor het afgelopen weekend met 3-2 van Rapid Wenen. Na een uur stond Graz 3-0 achter en maar in het slotkwartier werd het nog even spannend. Lees verder »

Jacobs: "Ik praat amper met De Sutter"

Jacobs:

Heeft Ariël Jacobs een probleem met Tom De Sutter? De Anderlecht-coach reageerde gisteren vreemd toen hij naar de spits gevraagd werd. "Ik spreek heel weinig met De Sutter. En daar heb ik mijn persoonlijke redenen voor." Lees verder »

Kljestan: "Biglia nam de juiste beslissing"

Kljestan:

Sacha Kljestan bekroonde gisteren zijn sterke match met een doelpunt en een assist. "We hebben een goede eerste helft gespeeld", aldus de Amerikaan. "De tweede 45 minuten waren iets minder, maar we staan nu toch zes punten voor." Lees verder »

Jovanovic: "Vlotter dan verwacht"

Jovanovic:

Milan Jovanovic zette Anderlecht vroeg in de match op het goede spoor. De Serviër had nog meer kunnen scoren, maar stuitte op lat en paal. "Maar één goal, één assist en drie punten per match zijn voldoende voor mij", lacht hij. Lees verder »

Gillet: "Hoog niveau en efficiënt"

Gillet:

Guillaume Gillet blijft maar scoren. De Luikenaar scoorde zijn vijfde doelpunt in vier wedstrijden en zit in de competitie nu aan zeven. "Dat ik nu topschutter ben, is niet zo vreemd als je in de spits speelt." Lees verder »

Spelers dragen zege op aan Vargas

Spelers dragen zege op aan Vargas

De Anderlecht-spelers vergeten hun geblesseerde ploegmaat Ronald Vargas niet. Op initiatief van Guillaume Gillet en Cheikhou Kouyaté droegen alle spelers onder hun truitje een t-shirt met een boodschap voor de Venezolaan. Lees verder »

 30-10-2011 

Lierse geen partij voor Anderlecht

Lierse geen partij voor Anderlecht

Anderlecht heeft zondag revanche genomen voor de bekerblamage tegen Rupel Boom eerder deze week. Een matig Lierse betaalde de rekening en verloor kansloos met 4-0. Paars-wit verstevigt zo zijn leidersplaats met een 21 op 21. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lierse

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lierse

Met Anderlecht en Lierse staat vanavond om 18 uur de beste verdediging in de hoogste klasse tegen de slechtste aanval. Anderlecht moet het wel doen zonder Mbokani en Biglia. Bij Lierse zit Sonck opnieuw niet in de kern. Lees verder »

 29-10-2011 

Proto neemt aanvoerdersband over

Proto neemt aanvoerdersband over

Volgens La Dernière Heure neemt Silvio Proto de aanvoerdersband van Lucas Biglia over tijdens diens afwezigheid. De krant leidt dit af uit het feit dat Proto de band ook droeg tegen OH Leuven en Rupel Boom toen Biglia ook ontbrak. Lees verder »

Twintig procent minder punten zonder Biglia

Twintig procent minder punten zonder Biglia

Anderlecht met en zonder Biglia is een wereld van verschil. La Dernière Heure berekende dat Anderlecht sinds de komst van Biglia in 2006 twintig procent minder punten vergaarde in de wedstrijden waarin de Argentijn niet meedeed. Lees verder »

Wie vervangt Biglia?

Wie vervangt Biglia?

Het is uitkijken hoe Ariël Jacobs morgen het uitvallen van Lucas Biglia opvangt. Lukas Marecek zou een logische keuze zijn. De Tsjech werd twee jaar geleden gehaald als Biglia's opvolger. Maar er wordt getwijfeld aan hem. Lees verder »

Raakt Biglia weer fit na twee maanden?

Raakt Biglia weer fit na twee maanden?

Terwijl Anderlecht uitgaat van een onbeschikbaarheid van vier maanden van Lucas Biglia, geeft Steven Defour hoop dat dit sneller kan. De oud-speler van Standard was na een identieke operatie amper twee maanden buiten strijd. Lees verder »

Samenwerking Anderlecht - Mazembe rond

Samenwerking Anderlecht - Mazembe rond

Ariël Jacobs en zijn collega Lamine N'Diaye van Mazembe beklonken gisteren de samenwerking tussen hun beider clubs. De bedoeling is om spelers van de Congolese kampioen naar Anderlecht te brengen. Mogelijk zelfs al deze winter. Lees verder »


 28-10-2011 

Selectie: Anderlecht - Lierse

Selectie: Anderlecht - Lierse

Na de bekeruitschakeling neemt Anderlecht het zondag in eigen huis op tegen Lierse. Coach Ariël Jacobs selecteerde een 21-koppige kern met daarin zoals bekend geen Lucas Biglia. De Argentijn gaat volgende week onder het mes. Lees verder »

Man. United volgt Biglia van nabij

Man. United volgt Biglia van nabij

Lucas Biglia is onderweg naar Argentinië voor een operatie aan de schouder, maar ligt zijn toekomst nadien nog bij Anderlecht? Het antwoord op die vraag is misschien minder evident dan op het eerste zicht lijkt. Lees verder »

Biglia volgende week onder het mes

Biglia volgende week onder het mes

Lucas Biglia heeft de knoop doorgehakt: de Argentijn zal zich volgende week laten opereren aan de schouder. Dat meldt Sudpresse. Het Anderlechtbestuur had hier op aangedrongen. Biglia zal ongeveer vier maanden buiten strijd zijn. Lees verder »

Vargas: "Ik hoop op de play-offs"

Vargas:

Amper een dag na zijn nieuwe zware blessure klonk Ronald Vargas alweer strijdvaardig en overtuigd van zijn comeback. "Ronaldo geeft mij moed. Ook hij scheurde ooit zijn patellapees, maar werd daarna topschutter op het WK 2002." Lees verder »

Kouyaté: "Zondag revanche nemen"

Kouyaté:

Ook de dag na de nederlaag tegen Rupel Boom was men bij Anderlecht niet happig om te reageren. Enkel Cheikhou Kouyaté, die de match vanuit de tribune volgde, wilde een woordje kwijt. "Ik heb de nacht erna niet kunnen slapen." Lees verder »

 27-10-2011 

"Eerdere blessures spelen mee bij Vargas"

Sporza radio sprak vandaag met Thomas D'havé over de knieblessure van Ronald Vargas. D'havé werkt als osteopaat voor West Ham en begeleid ook individuele topvoetballers. Hij ziet een verband met eerdere blessures bij Vargas. Lees verder »

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

De KBVB heeft enkele wijzigingen doorgevoerd aan de kalender voor de speeldagen 15 tot en met 17. Drie wedstrijden van Anderlecht ondergaan daarbij wijzigingen. Lees verder »

Jacobs wuift kritiek over B-opstelling weg

Jacobs wuift kritiek over B-opstelling weg

Ariël Jacobs krijgt de wind van voren omwille van de B-ploeg die hij opstelde tegen Rupel Boom. "Als je zo redeneert, moet je altijd je typeploeg opstellen", verweert Jacobs zich. "Dit is een diepe ontgoocheling op alle niveaus." Lees verder »

Nog steeds interesse in Mazembe-spitsen

Nog steeds interesse in Mazembe-spitsen

Vanmiddag speelt Anderlecht achter gesloten deuren een oefenwedstrijd tegen TP Mazembe. Volgens Het Nieuwsblad genieten aanvallers Alain Kaluyituka (24) en Patou Kabangu (25) nog steeds bijzondere interesse van Anderlecht. Lees verder »

Tweede keer gewipt door derdeklasser

Tweede keer gewipt door derdeklasser

Het is pas de tweede keer in de geschiedenis dat Anderlecht in de Beker van België wordt uitgeschakeld door een derdeklasser. De vorige keer was in 1954, toen Schaarbeek in de 64e finales met 2-5 kwam winnen op Anderlecht. Lees verder »

Jacobs: "Collectief de mist ingegaan"

Jacobs:

Volgens Ariël Jacobs heeft Anderlecht de uitschakeling vooral aan zichzelf te wijten. "Dit scenario hebben we zelf in de hand gewerkt", zei Jacobs achteraf. "We zijn slecht begonnen en hebben daar een slecht vervolg aan gebreid." Lees verder »

Rupel Boom wipt Anderlecht uit beker

Rupel Boom wipt Anderlecht uit beker

Het bekeravontuur van Anderlecht zit er alweer op. Derdeklasser Rupel Boom zorgde voor een stunt door met 1-2 te winnen in het Constant Vanden Stock-stadion. Op de koop toe verloor paars-wit Vargas met een zware knieblessure. Lees verder »

 26-10-2011 

Vargas zakt door knie

Vargas zakt door knie

De bekerwedstrijd tussen Anderlecht en Rupel Boom is dramatisch begonnen voor Ronald Vargas. De Venezolaan zakte amper één minuut door zijn knie en moest vervangen worden. later meer Lees verder »

Praet: "Ik heb best wel geduld"

Praet:

Dennis Praet start vanavond voor de tweede keer in de basis bij Anderlecht. Gisteren sprak hij aan de zijde van Ariël Jacobs de verzamelde pers toe. "Ik hoop dat ik tegen Rupel Boom bepalend kan zijn", aldus Praet. Lees verder »

Wilmots: "Geen paniek, Vargas komt er wel"

Wilmots:

Tijdens zijn invalbeurt op Westerlo bakte Ronald Vargas er niet veel van. Wanneer wordt hij weer de oude na zijn knieblessure? Dat vroeg La Dernière Heure aan ervaringsdeskundige Marc Wilmots. "Geef Vargas gewoon wat tijd.". Lees verder »

Realistisch Rupel Boom wil vooral genieten

Realistisch Rupel Boom wil vooral genieten

Niet alleen voor de fans, ook voor veel spelers is de de partij op Anderlecht de match van het jaar. Al zijn ze wel realistisch: "Elke match moet gespeeld worden. Al zullen we wel een mirakel nodig hebben om Anderlecht te wippen." Lees verder »

Wie zijn de spelers van Rupel Boom?

Wie zijn de spelers van Rupel Boom?

Geen paniek als u geen enkele speler van Rupel Boom kan opnoemen, u bent vast niet de enige. Het Laatste Nieuws stelt vandaag de elf spelers waarmee de derdeklasser straks waarschijnlijk begint, voor. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Rupel Boom

Voorbeschouwing: Anderlecht - Rupel Boom

Anderlecht en Rupel Boom strijden vanavond voor een plaats in de kwartfinale van de Beker van België. De derdeklasser mag normaal niet meer dan een kleine hindernis zijn en dus geeft Ariël Jacobs enkele vedetten rust. Lees verder »

Garcia-Calvete: "Trappelen van ongeduld"

Garcia-Calvete:

Jordan Garcia-Calvete, vorig seizoen aanvoerder van de Anderlecht-beloften, trok deze zomer naar STVV om ervaring op te doen. In de competitie viel hij al drie keer in en straks in de beker wacht mogelijk zijn eerste basisplaats. Lees verder »

De Sutter: "Ik hoop op een oplossing"

De Sutter:

Door de blessure van Mbokani begint Tom De Sutter tegen Rupel Boom nog eens in de basis. "Ik moet de kansen grijpen die zich aandienen", zo vertelt hij. "Het is aan mij om een respectabel niveau te halen in die match." Lees verder »

"Praet wordt dit seizoen niet uitgeleend"

Dennis Praet krijgt straks tegen Rupel Boom opnieuw zijn kans. Vorige week werd geopperd dat het jonge toptalent zou worden uitgeleend in januari, maar Anderlecht ontkent dit nu. "Zeker dit seizoen wordt hij niet uitgeleend." Lees verder »

Anderlecht-bestuur bekijkt training Mazembe

Anderlecht-bestuur bekijkt training Mazembe

Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck waren maandag aandachtige toeschouwers bij de training van TP Mazembe in Neerpede. In het kader van de samenwerking neemt Anderlecht mogelijk spelers over van de Congoleze topclub. (HLN) Lees verder »

Voorgevel Anderlecht-stadion vat vuur

Voorgevel Anderlecht-stadion vat vuur

Het Anderlecht-stadion werd zondagavond opgeschrikt door een korte brand. De gevel van tribune vier, waar de fanshop en het congrescenter gehuisvest zijn, vatte vuur. Een kortsluiting ligt waarschijnlijk aan de basis. Lees verder »


 25-10-2011 
 24-10-2011 

TP Mazembe te gast in Anderlecht

TP Mazembe te gast in Anderlecht

De Congolese topclub TP Mazembe is momenteel op bezoek bij Anderlecht. De finalist van het WK voor clubs zal een week trainen in het oefencomplex in Neerpede en donderdag een oefenmatch spelen tegen Anderlecht. Lees verder »

Kleine blessures voor Mbokani

Kleine blessures voor Mbokani

Voor de wedstrijd tegen Westerlo sukkelde Dieumerci Mbokani met de adductoren. Na afloop mankte hij en beweerde hij last te hebben van zijn bil. Tegen Rupel Boom zal hij woensdag in de beker wellicht gespaard worden. Lees verder »

Jovanovic maakt zich kwaad op Vargas

Jovanovic maakt zich kwaad op Vargas

In de slotfase van de partij op Westerlo maakte Milan Jovanovic zich nogal kwaad op Ronald Vargas toen die het van ver zelf probeerde in plaats van de vrijstaande Serviër aan te spelen. "Maar dit blijft niet hangen", beweert hij. Lees verder »

Biglia: "Beloond om te blijven vechten"

Biglia:

Twee vrije trappen van Lucas Biglia zorgden ervoor dat Anderlecht in Westerlo toch kon winnen. "Ik ben blij dat we hier de drie punten nemen. Het zag er lange tijd naar uit dat onze mooie zegereeks zou aflopen", zei hij achteraf. Lees verder »

 23-10-2011 

Anderlecht op de valreep langs Westerlo

Anderlecht op de valreep langs Westerlo

Anderlecht heeft tegen Westerlo zijn zesde opeenvolgende overwinning in de competitie geboekt, maar het zag er lange tijd benard uit voor de leider in de stand. Pas in de slotfase kon paars-wit orde op zaken stellen: het werd 1-2. Lees verder »


 22-10-2011 

Beloften kloppen Lokeren met 4-2

Beloften kloppen Lokeren met 4-2

De beloften van Anderlecht speelden gisteren voor eigen publiek tegen Sporting Lokeren. Na negentig minuten stond de 4-2 einduitslag op het bord in het voordeel van paars-wit. De Braziliaanse linksback Diogo scoorde twee keer. Lees verder »

Selectie: Westerlo - Anderlecht

Selectie: Westerlo - Anderlecht

Zondagmiddag maakt Anderlecht de traditioneel moeilijke verplaatsing naar het Kuipje. Ariël Jacobs selecteerde een 21-koppige kern voor de wedstrijd tegen Westerlo. Achter de naam van Dieumerci Mbokani staat nog een vraagteken. Lees verder »

 21-10-2011 

De Sutter verkiest transfer boven verhuur

De Sutter verkiest transfer boven verhuur

Tom De Sutter lijkt zich erbij neer gelegd te hebben dat hij geen toekomst meer heeft bij Anderlecht. Volgens Het Laatste Nieuws wil hij een stap terugzetten om zijn carrière te herlanceren. Hij verkiest een definitieve transfer. Lees verder »

Vanden Stock: "Opnieuw respect in Europa"

Vanden Stock:

Roger Vanden Stock glunderde na de wedstrijd tegen Graz nog even hard als de dagen voordien. "Ik denk dat de kwalificatie zo goed als binnen is. Na deze negen op negen moeten we echter voluit voor de eerste plaats durven gaan." Lees verder »

Sturm-coach: "Punten halen in Brussel"

Sturm-coach:

Sturm-coach Franco Foda reageerde ontgoocheld op de nederlaag tegen Anderlecht. "We zijn ontgoocheld. In de eerste helft deed mijn ploeg het tactisch zeer goed. Anderlecht was alleen gevaarlijk op standaardsituaties", klinkt het. Lees verder »

Suarez: "Wordt ook gevolgd in Argentinië"

Suarez:

Met vijf goals is Matias Suarez momenteel topschutter in de Europa League. Veel belang hecht hij daar echter niet aan. "Dat is niet het belangrijkste. Het was een moeilijke wedstrijd en we hebben gewonnen. Dat is wat telt." Lees verder »

Kljestan: "Moesten tempo hoger houden"

Kljestan:

Anderlecht had het tegen Sturm Graz nooit echt lastig. Volgens Sacha Kljestan zorgde het dan maar zelf voor wat spanning. "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt in de eerste helft omdat we de kansen niet afmaakten", vindt hij. Lees verder »

Juhasz: "Match al gespeeld na de 0-1"

Juhasz:

Niets dan tevreden gezichten na afloop van de match tegen Graz, zo ook bij Roland Juhasz. "We stonden met vertrouwen op het veld", aldus Juhasz. "De eerste helft hebben we volledig gecontroleerd, alleen de afwerking ontbrak." Lees verder »

Gillet: "Speelden minder goed dan zondag"

Gillet:

Guillaume Gillet brak gisteren de ban voor Anderlecht tegen Sturm Graz met de 0-1. "Dit is mijn eerste doelpunt in de Europa League", aldus de Luikenaar op rsca.be. "Ik ben blij dat ik de ploeg op de goeie weg kon zetten." Lees verder »

Jacobs: "Concentreren op groepswinst"

Jacobs:

Voor Ariël Jacobs won Anderlecht verdiend van Sturm Graz. "We wisten dat dit geen beslissende, maar wel een heel belangrijke match kon zijn. Over het geheel van de partij valt er niets te zeggen op onze overwinning", zo vindt hij. Lees verder »

 20-10-2011 

Groep L: Lokomotiv verslaat AEK met 3-1

Groep L: Lokomotiv verslaat AEK met 3-1

In de andere wedstrijd in groep L heeft Lokomotiv Moskou de drie punten gepakt tegen AEK Athene. Het versloeg de Grieken thuis met 3-1 dankzij doelpunten van Sychev (2x) en Caicedo. AEK blijft troosteloos laatste met een 0 op 9. Lees verder »

Anderlecht stoomt door naar 9 op 9

Anderlecht stoomt door naar 9 op 9

Anderlecht heeft het Oostenrijkse Sturm Graz op eigen veld geklopt met 0-2. Paars-wit controleerde de partij, maar moest wel lang wachten op het eerste doelpunt. Met een 9 op 9 is Anderlecht nu bijna zeker van de volgende ronde. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Gaan voor groepswinst"

Van Holsbeeck:

In de aanloop van Sturm Graz - Anderlecht spreekt Herman Van Holsbeeck de Europese ambities van de club uit. "Overwinteren is het objectief", is hij duidelijk. "Pakken we hier punten, dan zetten we een grote stap." Lees verder »

Canesin: "Ik ben klaar om te spelen"

Canesin:

Fernando Canesin Matos sukkelde de voorbije weken met zijn enkel. Tegen Standard zat hij nog op de bank, maar straks hoopt hij te spelen. "Met mijn enkel is alles in orde", zo zegt hij. "Ik voel niets meer en kan spelen." Lees verder »

Biglia: "Beste Anderlecht sinds ik hier ben"

Biglia:

Lucas Biglia verwacht straks opnieuw een groots Anderlecht tegen Sturm Graz. "We zijn naar hier gekomen voor de drie punten", zo klinkt het ambitieus. "Eén punt is onvoldoende om al zekerheid over de volgende ronde te verwerven." Lees verder »

Oostenrijk verwacht overwinning Anderlecht

Oostenrijk verwacht overwinning Anderlecht

De Oostenrijkse media geven Sturm Graz vanavond niet veel kans. "Anderlecht ist in topform", titelde de krant 'Österreich'. De reeks overwinningen van de jonste weken en de sterke start in Europa maken indruk, zo stelt HLN vast. Lees verder »

Oostenrijkse teams liggen Anderlecht

Oostenrijkse teams liggen Anderlecht

In het verleden nam Anderlecht het al zeven keer op tegen een club uit Oostenrijk. Vier keer won het, twee keer speelde het gelijk en één keer werd verloren. Nog nooit weerhield een Oostenrijks team Anderlecht van kwalificatie. Lees verder »

1000 Anderlecht-fans mee naar Oostenrijk

1000 Anderlecht-fans mee naar Oostenrijk

De UPC Arena in Graz zal vanavond volledig volzitten met 15.400 toeschouwers. Zo'n duizend daarvan zullen Anderlecht aanmoedigen. De politie zal extra waakzaam zijn omdat Sturm ook een kern extreemrechtse fans telt. Lees verder »

Voorbeschouwing: Sturm Graz - Anderlecht

Voorbeschouwing: Sturm Graz - Anderlecht

Met een flinke dosis zelfvertrouwen gaat Anderlecht vanavond op zoek naar zijn derde overwinning in de Europa League. Sturm Graz moet het slachtoffer van dienst zijn. Of Jacobs met dezelfde elf als zondag start, is niet zeker. Lees verder »

Ook Kabasele wordt mogelijk uitgeleend

Ook Kabasele wordt mogelijk uitgeleend

Niet alleen Dennis Praet wordt mogelijk uitgeleend in januari, ook Nathan Kabasele kan elders ervaring gaan opdoen. Dat liet Herman Van Holsbeeck gisteren weten. "Zo'n jonge gast moet spelen", aldus de manager. Lees verder »

Ook Anderlecht aast op Tshimanga

Ook Anderlecht aast op Tshimanga

Volgens GvA heeft Anderlecht interesse in Katuku Tshimanga van Lokeren. De linksachter staat al geruime tijd in de belangstelling van RC Genk. De Limburgers willen hem in januari binnenhalen, maar krijgen concurrentie uit Brussel. Lees verder »


 19-10-2011 

Volgende SF race afgelast

Volgende SF race afgelast

De Superleague Formula race van Beijing werd afgelast. De organisator kwam niet tot een akkoord met de Chinese autoriteiten. De SF startte vier jaar geleden als een racekampioenschap tussen voetbalclubs. Lees verder »

Vanden Stock: "Beslissende stap zetten"

Vanden Stock:

Anderlecht leeft in alle rust toe naar het Europees treffen van morgen. "Het is lang geleden dat ik/wij zo relaxed waren voor een Europese uitmatch", vertelde voorzitter Roger Vanden Stock vandaag bij het vertrek. Lees verder »

Anderlecht krijgt opnieuw BATE-arbiter

Anderlecht krijgt opnieuw BATE-arbiter

Sturm Graz - Anderlecht zal geleid worden door scheidsrechter Alan Kelly. De 36-jarige Ier is geen onbekende voor Anderlecht. In 2008 floot hij de partij tegen BATE Borisov die eindigde op 2-2 en waarin Rnic (terecht) rood kreeg. Lees verder »

Gillet komt trainen in Chelsea-broek

Gillet komt trainen in Chelsea-broek

Nu Anderlecht de pannen van het dak speelt, lijken sommige spelers al te dromen van een stap hogerop. Zo verscheen Guillaume Gillet maandag in een trainingsbroek van Chelsea op het oefencomplex. Wil hij Lukaku achterna? (HNB) Lees verder »

Lichte knieblessure voor Vargas

Lichte knieblessure voor Vargas

Ronald Vargas liep gisteren op training een lichte knieblessure op en reist niet mee naar Oostenrijk. De wedstrijd van zondag haalt hij normaal wel. Lucas Biglia ondervindt nog amper hinder van zijn enkel en raakt fit. Lees verder »

 18-10-2011 

Selectie Sturm Graz - Anderlecht

Selectie Sturm Graz - Anderlecht

Ariël Jacobs selecteerde na de dinsdagtraining 21 spelers om morgen mee af te reizen naar Oostenrijk. Daar gaat het donderdag om 19 uur op zoek naar zijn derde zege in de Europa League. Alle verwachte namen reizen mee. Lees verder »

Molins wedstrijdklaar in februari

Molins wedstrijdklaar in februari

In alle stilte werkt Guillermo Molins volop aan zijn revalidatie. Alles verloopt naar wens en in principe kan hij in januari mee op stage. Als hij de trainingen dan goed verteerd, zou hij in februari inzetbaar zijn. (GvA) Lees verder »

Picqué: "Steun voor stadion Anderlecht"

Picqué:

Nu het jeugdcomplex klaar is, kan Anderlecht zich op zijn volgend project storten: het stadion. Brussels minister-president Picqué zal het project steunen. "Het spreekt vanzelf dat er een geschikt stadion moet gebouwd worden." Lees verder »

"Praet in januari mogelijk uitlenen"

In de marge van de opening van het nieuwe complex in Neerpede vertelde Herman Van Holsbeeck dat Dennis Praet na de winterstop mogelijk wordt uitgeleend. "We gaan dit met zijn ouders bespreken. We willen geen tweede Odjidja." Lees verder »

Lijnrechter Simons: "Zicht werd me ontnomen"

Lijnrechter Simons:

In Het Nieuwsblad komt lijnrechter Mark Simons terug op het doelpunt van Mbokani dat hij zondag niet over de doellijn zag. "Ik ben hier natuurlijk niet gelukkig mee, maar als lijnrechter moet je daarmee kunnen leven", zo zegt hij. Lees verder »

Gentleman Jovanovic trakteert na doelpunt

Gentleman Jovanovic trakteert na doelpunt

Milan Jovanovic trakteerde gisteren enkele vrienden om zijn doelpunt tegen Standard te vieren. Daarna trok hij met bloemen naar Anderlecht om de secretaresse van Herman Van Holsbeeck te feliciteren voor 16 jaar trouwe dienst. Lees verder »

Kouyaté: "Europa League is andere koek"

Kouyaté:

Na de riante zege tegen Standard trekt Anderlecht met een goed gevoel naar Oostenrijk voor de partij tegen Sturm Graz. "We hebben inderdaad vertrouwen, maar we moeten onze voeten op de grond houden", weet ook Cheikhou Kouyaté. Lees verder »

Wasilewski: "Een heel speciaal doelpunt"

Wasilewski:

Dat Marcin Wasilewski zondag tegen Standard het vijfde doelpunt scoorde, was voor iedereen speciaal. Dit erkent de Pool ook zelf. "Dat doelpunt had een heel speciale betekenis voor mij", zo vertelde hij aan een Poolse krant. Lees verder »

 17-10-2011 

Uitslagen tegenstanders Europa League

Uitslagen tegenstanders Europa League

Sturm Graz, donderdag de volgende tegenstander van Anderlecht in de Europa League, speelde gisteren 3-3 gelijk tegen Mattersburg. In de 90ste minuut stond het nog 1-3, maar in de blessuretijd stelde de voorlaatste nog gelijk. Lees verder »

Mbokani geeft Gumienny gele kaart

Mbokani geeft Gumienny gele kaart

Dieumerci Mbokani toonde zich gisteren van zijn galantste kant toen Serge Gumienny zijn gele kaart verloor. De Congolees raapte ze op, liep het terrein over en gaf ze terug aan de scheidsrechter. Lees verder »

Gillet: "Het gevaar kan van overal komen"

Gillet:

In augustus leek Gillet zijn basisplaats kwijt te zijn, maar intussen heeft hij ze weer stevig vast. De rechtsmidden speelde gisteren opnieuw een erg sterke match. "Het was een mooie avond", zo vatte hij het achteraf bondig samen. Lees verder »

Suarez: "Goal en assist voor het publiek"

Suarez:

Met een heerlijke rush op rechts leidde Matias Suarez de 1-0 in. Er zouden nog vier doelpunten volgen. "Ik was zeker dat we zouden winnen, maar van die 5-0 had ik niet durven dromen", zo vertelde een dolblije Suarez na de match. Lees verder »

Kouyaté: "Revanche voor vorig seizoen"

Kouyaté:

Cheikhou Kouyaté kende als centrale verdediger een probleemloze avond. "Een avond om nooit meer te vergeten. Dat we 5-0 zouden winnen, had ik niet verwacht. Dit is onze revanche voor de 5-1-nederlaag op Sclessin vorig seizoen." Lees verder »

Anderlecht vernedert Standard: 5-0

Anderlecht vernedert Standard: 5-0

Anderlecht heeft vanavond Standard vernederd met 5-0. Jovanovic, Gillet, Mbokani, Suarez en Wasilewski zorgden voor de goals op deze gala-avond. Paars-wit blijft daardoor ook aan de leiding in de Jupiler League. Lees verder »

 16-10-2011 

Massa scouts present voor topper

Massa scouts present voor topper

De topper tussen Anderlecht en Standard lokt een resem scouts naar het Astridpark. Maar liefst 19 Europese clubs reserveerden een plaatsje in de tribune. Onder meer Ajax, Chelsea en Manchester City zijn van de partij. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

Straks om 18 uur ontvangt Anderlecht in het Astridpark Standard. Jovanovic, Mbokani, Tchité en Van Damme treffen de club waarmee ze in het verleden kampioen werden. Bij winst zet Anderlecht Standard op acht punten. Lees verder »

Beloften winnen van OH Leuven met 2-3

Beloften winnen van OH Leuven met 2-3

De beloften van Anderlecht wonnen vrijdagavond met 2-3 op het veld van OH Leuven. De thuisploeg kwam halfweg de eerste helft op voorsprong, maar twee keer Badibanga en Vervoort trokken na de pauze de zege naar Anderlecht toe. Lees verder »

 14-10-2011 

Selectie Anderlecht - Standard

Selectie Anderlecht - Standard

Na een weekendje interlandvoetbal ontvangt Anderlecht zondag Standard. Ariël Jacobs selecteerde voor deze partij 21 spelers. Jovanovic, Canesin en Deschacht zijn hier bij, al zijn die laatste twee nog twijfelachtig. Lees verder »

Mindervaliden krijgen eigen tribune

Mindervaliden krijgen eigen tribune

Nu zondag zal Anderlecht een nieuwe tribune voor mindervaliden in gebruik nemen. Van op deze plaatsen zullen minstens 20 mindervalide supporters de wedstrijd kunnen volgen. De tribune komt er in samenwerking met Electrabel. Lees verder »

'Buren'-acteur is fan van Jovanovic

'Buren'-acteur is fan van Jovanovic

Dat de terugkeer van Milan Jovanovic naar België een uitstekende zaak is voor Anderlecht en onze vaderlandse competitie staat buiten kijf. Jovanovic blijkt zelfs tot bij onze tegenvoeters bekend. Lees verder »

Suarez: "Ik voel me eindelijk belangrijk"

Suarez:

Matias Suarez is tot nu toe de Anderlecht-sensatie van het seizoen. Hij scoort, laat scoren en vermaakt het publiek. Zondag hoopt hij tegen Standard opnieuw zijn waarde te tonen. Vandaag praat hij openlijk in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Alle geblesseerden raken fit voor Standard

Alle geblesseerden raken fit voor Standard

Milan Jovanovic trainde gisteren niet mee met de groep. De spits kreeg nog wat extra rust na de interlands. Ook Canesin (enkel) en Deschacht (contractuur dij) trainden niet mee. Alle drie raken ze wel fit voor de topper zondag. Lees verder »

 13-10-2011 

IN PURPLE WE TRUST

IN PURPLE WE TRUST

16 oktober staan we oog in oog met Standard. Een perfect moment om te laten zien dat we als één man achter RSCA staan. Om onze ploeg vleugels te geven, organiseren we een grandioze tifo. Lees verder »

 12-10-2011 

Geen barrages voor Odoi en Jovanovic

Geen barrages voor Odoi en Jovanovic

België en Servië mogen hun EK-droom opbergen. Beide landen verloren gisteren en eindigen zo op de derde plaats in hun poule. Het Zweden van Behrang Safari, die deze keer wel niet opgeroepen was, mag rechtstreeks naar het EK. Lees verder »

Bankzitter Vargas ziet Venezuela stunten

Bankzitter Vargas ziet Venezuela stunten

In de voorronde van het WK 2014 heeft Venezuela gisteren Argentinië verslagen met 1-0. Ronald Vargas zag vanaf de bank hoe Amorebieta een hoekschop binnen kopte. Venezuela heeft nu drie punten uit twee wedstrijden. Lees verder »

 10-10-2011 

Signeersessie van woensdag vervroegd

Signeersessie van woensdag vervroegd

Omdat Anderlecht woensdag twee keer traint, is de geplande signeersessie van die dag in de fanshop vervroegd. Deze zal nu doorgaan van 13 tot 14.30 uur. Davy Schollen, Fernando Canesin en Cheikhou Kouyate zullen present zijn. Lees verder »

Badibanga gelijk met jonge Duivels

Badibanga gelijk met jonge Duivels

De Belgische beloftenploeg heeft in Azerbeidzjan 2-2 gelijk gespeeld in de voorronde van het EK 2013. Ziguy Badibanga speelde de hele partij bij de jonge Rode Duivels. Lamisha Musonda kwam niet van de bank. Lees verder »

 08-10-2011 

Dokter Vollon voorlopige vervanger Sas

Dokter Vollon voorlopige vervanger Sas

Dokter Kris Vollon zal voorlopig Kristof Sas vervangen als hoofd van de medische staf van Anderlecht. Vollon was tot Sas' rechterhand. Vollon is een echte clubman die bij paars-wit begon na een spontane sollicitatie. Lees verder »

Invaller Jovanovic gelijk tegen Italië

Invaller Jovanovic gelijk tegen Italië

Na een 1-1 gelijkspel tegen Italië blijft Servië uitzicht houden op de tweede plaats in groep C en het bijbehorend ticket voor de barragematchen. Het moet dan wel zijn laatste wedstrijd in Slovenië winnen om over Estland te gaan. Lees verder »

Brugge wilde ook Anderlecht-kinesist halen

Brugge wilde ook Anderlecht-kinesist halen

Kristof Sas was niet het enige lid van de medische staf van Anderlecht die op interesse van Club Brugge kon rekenen. Volgens Het Laatste Nieuws probeerde Club eerder tevergeefs om Anderlecht-kinesist Jochen De Coene te strikken. Lees verder »

Rode duivels mogen blijven dromen van EK

Rode duivels mogen blijven dromen van EK

Na het pijnlijke puntenverlies in Azerbeidzjan, hadden de Rode Duivels hun lot niet meer in eigen handen. Vrijdagavond hadden ze dan ook geen andere optie dan te winnen van Kazachstan en te hopen dat Duitsland won in Turkije. Lees verder »

 07-10-2011 

"Open geweest met Anderlecht over Sas"

Op de website van Club Brugge benadrukt Vincent Mannaert, de algemeen manager van Club, dat het geen vuil spel heeft gespeeld bij het binnenhalen van dokter Kristof Sas. "We hebben hierover open met Anderlecht gecommuniceerd." Lees verder »

Wasilewski speelt hele match met Polen

Wasilewski speelt hele match met Polen

Polen heeft vandaag 2-2 gelijk gespeeld in een vriendschappelijke interland in en tegen Zuid-Korea. Marcin Wasilewski speelde de volledige partij. In Afrika verloor Congo met 2-3 van Kameroen. Dieumerci Mbokani kwam niet in actie. Lees verder »

Kristof Sas weg als hoofd medische staf

Kristof Sas weg als hoofd medische staf

Kristof Sas is niet langer het hoofd van de medische staf van Anderlecht. In een persbericht laat paars-wit weten dat de samenwerking tussen beide partijen met onmiddellijke ingang wordt verbroken. Meer uitleg geeft de club niet. Lees verder »

Interlands: wie speelt straks tegen wie?

Interlands: wie speelt straks tegen wie?

Vanavond staan er opnieuw interlands op het programma. In Europa kent de kwalificatie voor het EK 2012 zijn beslissende fase, in Afrika strijdt men om een ticket voor de Africa Cup 2012 en in Zuid-Amerika start de WK-voorronde al. Lees verder »

Jovanovic ongekend populair in fanshop

Jovanovic ongekend populair in fanshop

Milan Jovanovic heeft zich in twee maanden tijd opgewerkt tot de populairste speler van Anderlecht. Maar liefst 80 % van de fans die in de clubshop een shirt met een spelersnaam kopen, kiezen voor de Servische spits. Lees verder »

 06-10-2011 

Anderlecht speelt met intelligente schoenen

Anderlecht speelt met intelligente schoenen

Vanaf november zullen de spelers van Anderlecht aantreden met 'intelligente' schoenen. De nieuwste creatie van Adidas, de Adizero f50, heeft een microchip in zich die tijdens de wedstrijd alle statistieken van de speler opslaat. Lees verder »

Speeltijd voor Vargas, Mbokani op de bank

Speeltijd voor Vargas, Mbokani op de bank

Volgens Het Belang van Limburg is de kans groot dat Ronald Vargas volgende dinsdag in actie zal komen tegen Argentinië. De medische staf van Venezuela acht hem fit genoeg om dan te spelen. De wedstrijd van vrijdag komt te vroeg. Lees verder »

Telenet wil illegaal streamen aanpakken

Telenet wil illegaal streamen aanpakken

Via verschillende buitenlandse sites is het mogelijk om wedstrijden uit de Belgische competitie te bekijken. Rechtenhouder Telenet laat nu weten de strijd met deze illegale streams aan te gaan. "We gaan de verspreiders opsporen." Lees verder »

Jimenez weg als trainer van AEK Athene

Jimenez weg als trainer van AEK Athene

AEK Athene, tegenstander van Anderlecht in de Europa League, en zijn trainer Manuel Jimenez hebben in onderling overleg beslist hun samenwerking stop te zetten. Jimenez was nog maar sinds vorig jaar aan de slag in Athene. Lees verder »

 05-10-2011 

De Greef: "Mijn echte doorbraak komt nu"

De Greef:

Arnaud De Greef ruilde deze zomer de beloften van Anderlecht voor Westerlo. In de Kempen heeft hij intussen een basisplaats veroverd. "Spelen in de a-ploeg van een eersteklasser is leerrijker dan bij de reserven van Anderlecht." Lees verder »

Buffel: "Jacobs vond me iets te oud"

Buffel:

Thomas Buffel was deze zomer einde contract bij RC Genk en werd genoemd bij Anderlecht. Tot een transfer kwam het echter niet. "Herman Van Holsbeeck stond achter mijn komst, maar trainer Ariël Jacobs vond mij iets te oud." Lees verder »

Bankzitters Anderlecht winnen nipt in Woluwe

Bankzitters Anderlecht winnen nipt in Woluwe

Zonder zijn internationals en een resem andere vaste waarden won Anderlecht gisteren een oefenwedstrijd met 1-2 tegen Woluwe-Zaventem. Iakovenko en Reynaldo scoorde voor de rust. De derdeklasser kon in de tweede helft tegenscoren. Lees verder »

 04-10-2011 

Topper Anderlecht - Standard uitverkocht

Topper Anderlecht - Standard uitverkocht

Voor de topper van de tiende speeldag tussen Anderlecht en Standard zijn geen tickets meer te koop. Anderlecht ontvangt de Luikse club op zondag 16 oktober om 18 uur dus in een uitverkocht Constant Vanden Stock-Stadion. (RSCA.be) Lees verder »

Odoi alsnog opgeroepen voor Rode Duivels

Odoi alsnog opgeroepen voor Rode Duivels

Bondscoach Georges Leekens heeft Denis Odoi en Carl Hoefkens (Club Brugge) aan de selectie teogevoegd voor de EK-interlands tegen Kazachstan en Duitsland. Zij moeten het uitvallen van rechtsback Toby Alderweireld opvangen. Lees verder »

Spelers genoten gisteren dagje vrijaf

Spelers genoten gisteren dagje vrijaf

De spelers van Anderlecht genoten gisteren van een dagje verlof. Enkel de geblesseerden zakten af naar Neerpede voor verzorging. Vanavond staat er een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Woluwe-Zaventem op het programma. (HNB) Lees verder »

Juhasz: "Nu speel ik eindelijk pijnvrij"

Juhasz:

Roland Juhasz is dit seizoen de enige certitude in de verdediging. De Hongaar staat steeds als een huis en doet dit eindelijk weer pijnvrij. "Wat een verschil met vorig jaar, toen ik erg veel problemen met de adductoren had." Lees verder »

 03-10-2011 

Overzicht internationals Anderlecht

Overzicht internationals Anderlecht

Ariël Jacobs doet het deze week zonder enkele internationals op training. Juhasz, Jovanovic en Vargas spelen kwalificaitewedstrijden. Wasilewski speelt twee oefenmatchen. Badibanga en Marecek spelen met de beloften. Lees verder »

Mbokani past voor interland met Congo

Mbokani past voor interland met Congo

Dieumerci Mbokani kan niet ingaan op de uitnodiging van Congo voor de interland tegen Kameroen. "Ik ga niet, want ik ben geblesseerd aan de adductoren. Ik was graag gegaan, maar als ik geen 100 procent ben, heeft het geen zin." Lees verder »

Twee oefenduels voor Anderlecht

Twee oefenduels voor Anderlecht

Komend weekend ligt de competitie een weekje stil wegens interlandvoetbal. Anderlecht gebruikt deze pauze om twee oefenwedstrijden te spelen. Morgen gaat het op bezoek bij KV Woluwe-Zaventem, vrijdag ontvangt het MVV Maastricht. Lees verder »

Vargas ontsnapte aan rode kaart tegen Genk

Vargas ontsnapte aan rode kaart tegen Genk

Ronald Vargas ontsnapte tegen Genk aan een rode kaart toen hij na balverlies bewust op de voet van Daniël Pudil ging staan. In een reactie na de match liet Ariël Jacobs al weten zijn Venezolaan op de vingers te zullen tikken. Lees verder »

Mbokani: "Dit was een makkelijke goal"

Mbokani:

Dieumerci Mbokani bedankt Ariël Jacobs gisteren voor zijn eerste basisplaats met het beslissende doelpunt. Net als tegen Moskou scoorde Dieu met de kop. "Ik heb nu eenmaal een goeie détente. Ik werk daar veel op op training." Lees verder »

Proto: "Onze defensie gaat erop vooruit"

Proto:

Silvio Proto speelde tegen Genk opnieuw een erg sterke match. Hij hield zijn netten schoon en schonk Anderlecht zo mee de drie punten. "Maar ik wil de verdienste van deze zege echt niet naar mij toehalen", blijft hij bescheiden. Lees verder »

Gillet: "Genk toonde geen fair-play"

Gillet:

Niet alleen Juhasz kreeg het aan de stok met Mario Been, ook Guillaume Gillet ging in discussie met de Genk-trainer. De oorzaak was het niet terug geven van de bal nadat Gillet die had buiten getrapt voor een geblesseerde speler. Lees verder »

Odoi: "Corners en vrije trappen zijn wapen"

Odoi:

Denis Odoi kreeg op de rechtsachter de voorkeur op Wasilewski. Ook hij besefte dat Anderlecht al beter speelde dan tegen Genk. "Dit was inderdaad echt niet onze beste match. Onze eerste helft was slecht, de tweede iets beter." Lees verder »

Jacobs: "Vermoeid en niet scherp genoeg"

Jacobs:

Een doelpunt van Mbokani laat Anderlecht met een goed gevoel de interlandpauze ingaan. "Nochtans speelden we tegen Genk niet onze beste match", beseft ook Ariël Jacobs. "Wij haalden vanavond niet het niveau van de voorbije weken." Lees verder »

 02-10-2011 

Nieuw clublied bijna klaar

Nieuw clublied bijna klaar

RSCA heeft zijn nieuw clublied te pakken. De fans konden mee schrijven aan de tekst voor het nummer en ondertussen is er een voorlopige versie gemaakt. De club wenst zijn nieuwe song voor te stellen voor de match tegen Standard. Lees verder »

Voorbeschouwing: Genk-Anderlecht

Voorbeschouwing: Genk-Anderlecht

Vanavond staat de topper tussen Genk en Anderlecht op het programma. Beide teams hebben een moeilijke Europese verplaatsing achter de rug en vele spelers kampen dus met een aantal kleine blessures. Lees verder »

 01-10-2011 

Jacobs moedigt internationals aan

Jacobs moedigt internationals aan

Ariël Jacobs verduidelijkt dat hij niets met de afzegging van Proto voor de Rode Duivels te maken heeft. "Silvio heeft op eigen initiatief afgezegd. Als clubtrainer moedig ik mijn spelers net aan voor de nationale ploeg." Lees verder »