Gepasseerde Hendrikx en Doll boos op Broos

ZATERDAG, 13 MAART 2004, 10:48 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Voor de thuiswedstrijd tegen Charleroi gooit Anderlecht-trainer Hugo Broos zijn elftal door elkaar. Vergeleken met de topper op Brugge is Deschacht geschorst en verdwijnen Baseggio, Hendrikx en Kolar.

Vanden Borre, Zetterberg, Lovre en Jestrovic komen in de ploeg. Dat zorgt voor ergernis in de spelersgroep. Onder meer Marc Hendrikx begrijpt er niks van.
In een 3-5-2-opstelling wordt Vandenborre rechtsachter, neemt Zewlakow de linkerflank voor zijn rekening en wordt Iachtchouck achter de spitsen uitgespeeld. Of kiest Broos voor een 4- 4-2 zonder Iachtchouck en met Kolar op links.

"Door het herstel van gekwetsten en zieken heb ik nu meer keuzemogelijkheden", zegt Broos. "Ik wil een frisse ploeg die zo vlug mogelijk de titel binnenrijft, zodat we met de voorbereiding van volgend seizoen kunnen beginnen". Marc Hendrikx verhuist van de basis naar de tribune,was daar bijzonder boos over. Hij vroeg de trainer om uitleg, maar die voldeed hem niet "Ik begrijp er niks van en enkele van mijn ploegmaats met mij. In de terugronde was ik er altijd bij, en ik durf zeggen dat ik in 80 procent van die matchen bij de beteren was. De trainer wil frisse spelers. Wel, ik ben nog fris en merk dat er in de selectie nogal wat zitten die dat niet meer zijn. Dit is oneerlijk. Ik ben niet de eerste en zal niet de laatste van de spelers zijn die dat gevoel heeft", aldus de Limburger.

Ook Doll is niet te spreken over zijn niet-selectie: "Als er één verdediger uitvalt, grijpt de technische staf terug naar een 16-jarige", zucht Olivier Doll. "Ik ben ontgoocheld maar ik zal geen keet schoppen of zo."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.