Belgen nemen slechte start

ZATERDAG, 7 SEPTEMBER 2002, 00:01 - Newssystem
Anderlecht-Online No Image Found

De Belgen hebben hun start in de EK voorronde volledig gemist. Thuis werd met 0-2 verloren van Bulgarije.
Na een rustig begin leken de Belgen de match in handen te nemen.

Mpenza en Van Der Heyden konden even dreigen, maar de treffer viel onverwacht aan de overkant na balverlies van Vanderhaeghe.
Petrov vond de vrijstaande Jankovic die zuiver binnenduwde.
De Belgische combinaties kwamen niet echt uit de verf, al was de goede wil er wel. Goor kreeg geen strafschop toen hij werd neergetrokken, de Belgen kwamen wel goed weg toen Peev op de lat knalde bij een scherpe counter.
Ook na de rust wilde de Belgische motor maar niet aanslaan. Te weinig snelheid en scherpte in alle linies zorgden ervoor dat Bulgarije makkelijk kon standhouden.
Anthuenis wou alles op alles zetten, bracht Mbo Mpenza, maar nog voor ook Bob Peeters kon inkomen, stond het al 0-2. Een vrije trap van Petrov week af en De Vlieger was kansloos.
Met het verstrijken van de tijd sloop de vertwijfeling in de Belgische ploeg, want uitgespeelde kansen waren er amper en Balakov regisseerde met glans de Bulgaarse counter. Goor liet de beste kans liggen een kwartier voor tijd, dichter bij een goal kwam Belgi? niet.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.