"Spelers terug op hun plichten wijzen"

DONDERDAG, 18 MAART 2004, 19:18 - RSCA Skater
Anderlecht-Online No Image Found

Wat is er aan de hand met Anderlecht? Woensdag tegen Beveren was het niet veel soeps dat ze op het veld brachten. Als RSCA volgende week op Beveren hetzelfde spel op de grasmat brengt, kan het nog wel eens lastige partij worden.

Herman van Holsbeeck zoekt naar oplossingen.

De beker
"Je zag duidelijk in de wedstrijd tegen Beveren een aantal spelers nog naar hun beste rendement zoeken, ik denk dan vooral aan jongens die langdurig geblesseerd zijn geweest. Hugo Broos is tegen Beveren begonnen met Lovre en Jestrovic, dat zijn jongens die maandenlang geen bal hebben aangeraakt. Zij missen dus duidelijk competitie-rimte. Je kan ook niet wegsteken dat een aantal spelers totaal niet in vorm zijn. Als je Aruna vergelijkt met die van de eerste ronde, dat zijn twee verschillende spelers, maar er zijn er nog meer. Ik denk dat in totaal een vier à vijftal spelers onder hun rendement spelen. Ook voor een ploeg als Anderlecht is dat teveel. Daardoor is er geen spektakel, gelukkig halen we toch nog punten."

Finale spelen
"Iedereen moet maar eens voor de spiegel staan. We zijn nog geen kampioen en ik dacht het de ambitie was om nog eens de finale van de beker van België te spelen. Het is ondertussen al tien jaar geleden dat Anderlecht nog een finale in de beker van België heeft gespeeld. Maar je merkt ook dat de beker veel van zijn pluimen verloren heeft. Persoonlijk vind ik dat spijtig. Als je kijkt naar onze buurlanden, dan zie je wel dat die beker volle stadions lokt. Het zou ideaal zijn als we een finale krijgen tussen Anderlecht en Club Brugge."

Spelers onder hun niveau
"Het probleem is dat bij vele wedstrijden in de Belgische competitie het niveau bedroevend laag ligt. Ik merk ook dat bepaalde spelers zich dan niet voor 100% concentreren op de tegenstander. Het zijn allemaal jonge kerels, ze verdienen makkelijk geld. Ik denk dat het aan ons is om ze deze week opnieuw op hun plichten te wijzen. Ik denk wel niet dat ze vrijwillig slecht spelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.