Opheldering rond Iachtchouk

DONDERDAG, 25 MAART 2004, 08:44 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

De voorbije dagen was er heel wat te doen omtrent Oleg Iachtchouk. Gisteren werd bekend dat hij opgeroepen werd voor de nationale ploeg van Oekraïne, maar hij zou niet meer voor Oekraïne mogen spelen.


Hoe zit de vork nu precies in de steel? Iachtchouk is getrouwd met een Belgische en koos vorig jaar voor de Belgische nationaliteit. Hij heeft 2 paspoorten maar het probleem is dat men in Oekraïne de dubbele nationaliteit niet aanvaard. Iachtchouk is dus eigenlijk Belg en mag niet spelen voor Oekraïne.

Ondertussen heeft Anderlecht de voetbalbond op de hoogte gebracht van de situatie, dat op zijn beurt de Fifa moet inlichten. De Fifa moet dan Oekraïne verwittigen.

Iachtchouk: "Ik zou liefst voor Oekraïne spelen. Ik heb het consulaat al gevraagd om uit te zoeken of dat niet mogelijk is. Ik heb 2 paspoorten maar ik ben Belg. Ik zou eigenlijk een visum moeten aanvragen om naar mijn eigen land te mogen reizen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.