Nieuwe reglementering...

ZONDAG, 9 DECEMBER 2001, 00:01 - Newssystem
Anderlecht-Online No Image Found

Profliga-secretaris Robert Sterckx heeft een plan klaar voor de hervorming van de Belgische competitie.
Dat eerste klasse op termijn naar 14 clubs zou afgeslankt worden, is niet nieuw.

Maar nu stelt Sterckx voor om na die gewone competitie pas aan het echte werk te beginnen, met play-offs. De nummers 1 tot 6 zouden dan uitmaken wie kampioen wordt en wie Europees speelt.
De nummers 7 tot 11 zouden dan samen met de kampioen uit tweede spelen voor een prijzenpot, terwijl de laatste 3 samen met de 3 periodekampioenen uit tweede tegen de degradatie spelen. Vier teams moeten naar 2e.
Sterckx wil naar een sectie betaald voetbal met 28 clubs. Ook de tweede klasse zou dan 14 clubs gaan tellen.
Overigens gaat het nog maar om een voorstel van Sterckx. De plannen moeten nog worden voorgelegd aan de clubs en als die het licht op groen zetten, moet het dossier nog naar de bond zelf.
Sterckx verklaart de eindronde zo: "Als we afslanken, zijn er minder matchen en dus minder inkomsten voor de clubs. Een eindronde kan dat compenseren". Het gevaar bestaat dat de eerste ronde, de gewone competitie, aan belang inboet. Sterckx: "Ook nu is de competitie pas aantrekkelijk na de winterstop".



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.