Enkele reacties uit het Standardkamp

VRIJDAG, 30 NOVEMBER 2007, 23:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Rouches waren al bij al tevreden met het gelijkspel, al meende Preud'homme toch aanspraak te mogen maken op meer. "Anderlecht was niet krachtig genoeg om ons pijn te doen."


"Een gelijkspel op Anderlecht is nooit slecht, maar toch was iedereen teleurgesteld in de kleedkamer", zo opent Michel Preud'homme. "Ik vond dat er meer in zat voor ons. De eerste twintig minuten speelden we heel goed. Daarna zakten we weg en keerden we nooit meer terug. Vooral de omschakeling zat niet goed bij ons. Jovanovic haalt nog altijd niet zijn niveau van begin dit seizoen, maar de hele ploeg was niet top vandaag."

Zoals het een aanvoerder betaamt, speelde Steven Defour zich de ziel uit het lijf om toch zijn ploeg de drie punten te bezorgen. "Ik ben helemaal kapot. Naar het einde toe was het toch even naar adem happen", aldus de jonge Mechelaar. "We hadden een van onze vroege kansen moeten afmaken. Dan hadden we de voorsprong wel kunnen vasthouden. Anderlecht was net niet krachtig genoeg om ons pijn te doen."

Dat het na de rust wat minder was dan ervoor, beseft hij echter ook. "Tja, de tank was leeg en het is toch onze verdienste dat we geen kansen weggaven." Toch is hij tevreden over het gelijkspel. "We behouden immers onze voorsprong van zes punten op Anderlecht."

Spits Milan Jovanovic is nog steeds op zoek naar zijn oude niveau. "Het was een hele moeilijke match. Misschien niet met goed voetbal, maar dat is de tactiek die meespeelt. Dat ikzelf niet zo goed was? Misschien moet ik gewoon eens scoren en loopt het weer los."



anderlecht-online forum