Belgen gaan zwaar ten onder

WOENSDAG, 31 MAART 2004, 23:30 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

De jongste Belgische ploeg sinds 40 jaar speelde een erg zwakke match in Duitsland. De Duivels verloren met 3-0.


Op een verraderlijke kopbal van Mpenza na zorgden alleen de Duitsers voor doelgevaar in de beginfase. Schneider en Frings schoten van ver, maar vooral de hoekschoppen waren gevaarlijk.
Zo werd een kopbal van Wörns van de lijn gered en kopte Kuranyi maar net naast. Aan de overkant kon Buffel net niet bij een voorzet van Pieroni. Op slag van rust werkte Kuranyi dan toch een hoekschop binnen. Zonder echt goed te spelen leidde Duitsland met 1-0.

Tot overmaat van ramp kreeg Duitsland kort na rust de 2-0 cadeau. Terwijl de Belgen de muur nog opstelden, mocht Hamann zomaar binnentrappen. De sullige goal typeerde het spel van de Belgen.
Want ook na de rust bakten de Rode Duivels, in een nieuw shirt trouwens, er niks van. De Duitse doelman Lehmann werd nooit echt bedreigd. Aan de overkant moest de ingevallen Lemmens reageren op een doorbraak van Neuville.
De 3-0 viel alweer op een stilstaande fase. Ballack mocht volledig vrij inkoppen. Debutant Dufer was de enige Belg die nog fraaie dingen liet zien.

Doelpunten: 45'+1' Kuranyi 1-0, 55' Hamann 2-0, 81' Ballack 3-0
Duitsland: Lehmann, Friedrich, Wörns, Nowotny, Lahm, Hamann, Frings (62' Ernst), Schneider (62' Neuville), Ballack (84' Rahn), Kuranyi (78' Bobic), Freier (71' Jeremies)
België: Herpoel (58' Lemmens), Kompany, Deflandre (70' De Cock), Dheedene, Van Damme (65' Deschacht), M.Mpenza (58' Dufer), Clement, Baseggio (58' Bisconti), Blondel (46' Daems), Buffel, Pieroni
Toeschouwers: 46.143
Scheidsrechter: Wegereef (Ned)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.