Deschacht: "Ik denk dat we te veel leiders hebben"

DONDERDAG, 3 JANUARI 2008, 17:51 - Lowhelmsson
Logo Anderlecht-Online

Na lange tijd heeft Deschacht nog eens van zich laten horen. Hij gaf een interview weg aan Sporza over de sportieve moeilijkheden en zijn privéleven. "Ik weet niet wat de reden is voor het slechte voetbal van RSCA", begon hij.


"Ik denk dat we te veel leiders hebben. Te veel persoonlijkheden, waardoor niemand echt in staat is om daar nog eens bovenuit te steken", legt hij uit. Toch verwacht de linksback nog veel van Anderlecht dit seizoen. "Ik vind dat we nog op alle gebieden meedoen, op voorwaarde dat we in januari en februari alles winnen.

Voor Deschacht waren de afgelopen maanden de moeilijkste die hij al meemaakte bij Anderlecht. "Ook al omdat ik afscheid moest nemen van Frank Vercauteren. Vercauteren heeft mij gevormd en eersteklassewaardig gemaakt. Afscheid nemen van de trainer die ik zo vertrouwde, was een heel zwaar moment voor mij. Een echt dieptepunt."

De linksback heeft intussen al een tijdje een relatie met ex-miss België Annelien Coorevits. "Het is voor haar niet makkelijk om de vriendin te zijn van een voetballer. Maar ze heeft het voordeel dat ze niets van voetbal kent. Doordat ze er weinig van afweet, doet ze me ook alles relativeren. Als we samen zijn, gaat het nooit over voetbal. Onze relatie schenkt me de rust die ik nodig heb", aldus Olivier Deschacht.anderlecht-online forum