Gillet: "Anderlecht is een sportieve keuze"

WOENSDAG, 9 JANUARI 2008, 12:00 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Even leek het erop dat de roebels van Dinamo Moskou Guillaume Gillet alsnog naar Rusland zouden lokken, maar de Luikenaar koos toch voor Anderlecht. "Het was of ik Euromillions had gewonnen, maar ik koos voor het sportieve."


"Toen ik het aanbod van Dinamo zag, schrok ik wel", aldus Gillet in Het Nieuwsblad. Volgens sommige bronnen kon hij in Moskou maarliefst tien keer meer verdienen dan bij Anderlecht. "Ik dacht aan alles wat ik met dat geld zou kunnen kopen. Het voelde of ik Euromillions had gewonnen."

Manager Van Holsbeeck geeft toe te hebben gevreest zijn nieuwe speler alsnog kwijt te spelen. "De Russen hebben echt hemel en aarde bewogen om Gillet te overhalen. Tegen hen kunnen wij niet op. Jonge spelers worden gek gemaakt met zulke aanbiedingen. Dat Gillet toch voor Anderlecht koos, bewijst zijn maturiteit."

Dat Gillet toch voor Anderlecht koos, heeft volgens hem alles met het sportieve te maken. "Als ik hier kan doorbreken, kan ik later nog altijd een mooie transfer naar het buitenland versieren en misschien meer gaan verdienen."

Daar Gillet met Gent enkel Intertoto speelde, mag hij met Anderlecht nog aantreden in de Uefa Cup.anderlecht-online forum