Chatelle voelt zich goed in nieuwe omgeving

DONDERDAG, 10 JANUARI 2008, 09:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Nieuwsblad sprak met Thomas Chatelle over zijn ervaringen na de eerste week bij z'n nieuwe werkgever. "Ik integreer mij vlot in de groep. Het is net alsof ik hier al jaren speel."


In de eerste oefenmatch tegen Be Quick maakte de rechtsmidden alvast indruk met z'n snelheid. "Als je bij Anderlecht voetbalt, speel je samen met technisch sterke spelers die veel spelintelligentie hebben", aldus Chatelle. "Dan is logisch dat de automatismen snel gevonden zijn en dat een nieuwe speler vlot meedraait. De bal gaat hier ook sneller van voet tot voet dan bij Genk."

"Ik merk wel dat deze ploeg veel goesting heeft om te voetballen en dat er een goede ambiance is. Deze ploeg wil revanche nemen voor de zwakkere heenronde. We zullen vanaf nu elke competitiematch als een cupduel spelen en dan zien we wel waar we eindigen in het klassement."

De aanwezigheid van Legaer en Gillet zorgt ervoor dat Chatelle mogelijk op links zal uitgespeeld worden. "Ik ben in de eerste plaats een offensieve speler, aldus Chatelle. "Op links komen mijn kwaliteiten minder tot hun recht. Bij Genk was ik op die flank toch minder productief, maar het is aan de trainer om te beslissen. We zullen alleszins een sterke rechterflank hebben."

De blessure van Legaer zorgt ervoor dat Chatelle zaterdag in het bekerduel tegen Waasland waarschijnlijk in de basis zal starten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.