Anderlecht stoot door na overwinning tegen Waasland

ZATERDAG, 12 JANUARI 2008, 22:37 - RSCAman

RSC Anderlecht heeft zaterdagavond zijn bekerwedstrijd in de achtste finales van de beker van België tegen Waasland gewonnen met 2-0. Paars-wit kon de ban pas breken in de tweede helft, na een match met slechts enkele kansen.

Chatelle stond meteen in de basis, in tegenstelling tot de andere nieuwkomers. Vlcek zat op de bank en Gillet was nog niet speelgerechtigd. Ook Boussoufa mocht voor het eerst sinds oktober nog eens voetballen. Frutos en Akin startten ook.

Anderlecht begon het best aan de match en doelman Dimitri Verhulst moest een schot van Jelle Van Damme al snel in hoekschop botsen. Thomas Chatelle probeerde de thuisploeg naar voren te sturen en bood Nicolas Frutos en Serhat een handvol kansjes aan die echter niet werden gegrepen. Waasland kon ook enkele keren onverwacht prikken, maar El Kanchaf wrong voor de bezoekers drie kansen zomaar de nek om.

Na de rust bleef een geblesseerde Lucas Biglia in de kleedkamer, Walter Baseggio nam zijn positie in. De middenvelder speelde gretig en probeerde voor tempo te zorgen.

De thuisploeg dreef de druk dan toch op en met resultaat. Waasland werd in twee minuten ingepakt. Eerst bediende Frutos zijn spitsbroeder Serhat met een hakje waarop die kon binnentikken. Een minuut later legde de Argentijnse spits de bal na een mooie combinatie tegen de voet van Mbark Boussoufa.

Anderlecht zocht nog naar meer doelpunten, maar faalde in de afwerking. De opluchting was groot nadat de ploeg niet zonder moeite de kwalificatie binnenhaalde.

Doelpunten: 62' Akin 1-0, 64' Boussoufa 2-0

Anderlecht: Proto, De Man, Deschacht, Juhasz, Van Damme, Biglia (46' Baseggio), Boussoufa, Chatelle, Goor, Akin, Frutos (73' Mbo).