FIFA-ranking: België blijft zestiende

WOENSDAG, 14 APRIL 2004, 16:32 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

De FIFA heeft woensdag haar nieuwe rangschikking voor landenteams bekendgemaakt. Brazilië blijft daarin de lijst aanvoeren voor Frankrijk en Spanje, terwijl Mexico en Nederland op plaatsen vier en vijf van stek wisselen.

Onze noorderburen delen die positie met Argentinië, dat eind vorige maand de koppositie in het Zuid-Amerikaanse kwalificatietornooi voor het WK 2006 veroverde.

In de top-15 maakt Duitsland, dat eind maart in een vriendschappelijke interland met 3-0 won van België, de grootste sprong voorwaarts. Het stijgt van de tiende naar de zevende plaats. Zakkers zijn Tsjechië en Engeland, dat de tiende positie bekleedt. België bijft zestiende, terwijl ook de tegenstanders in de WK-kwalificatievoorronde niet konden stijgen. Spanje vinden we terug op drie, Servië-Montenegro is 44e, Bosnië 63ste, Litouwen blijft op de 104e stek staan en San-Marino zakt naar plaats 165.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.