Hassan tweede in gala van de Gouden Schoen

WOENSDAG, 16 JANUARI 2008, 22:38 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Steven Defour heeft de Gouden Schoen 2007 gekregen. De kapitein van Standard haalde het van Ahmed Hassan en Tom De Sutter. In twee stemrondes gaven journalisten, trainers, bondsleden en ex-winnaars punten.


De eerste ronde werd gewonnen door Ahmed Hassan. Defour was toen pas vijfde. Door zijn vlotte overwinning in de tweede ronde mocht Defour met de Gouden Schoen showen.

Hij haalde het met 312 punten, 106 meer dan de Egyptenaar Ahmed Hassan van Anderlecht (206 punten). Tom De Sutter van Cercle Brugge werd derde met 94 punten. Daniel Zitka (Anderlecht) werd vierde met 90 punten, Mohamed Tchité (ex-Anderlecht, nu Santander) eindigde op de vijfde plaats (74 punten).

Jerome Nfong Nzolo mag zich de beste scheidsrechter noemen. Hij haalde het van Frank De Bleeckere en Paul Allaerts. De supporters van KV Mechelen werden uitgeroepen tot beste fans van het seizoen. De Maneblussers haalden het van de Rouches en de Ratten. Tom Soetaers scoorde voor Racing Genk tegen Cercle Brugge met een pegel de mooiste goal.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.