Hassan is "een beetje gedegouteerd"

DONDERDAG, 17 JANUARI 2008, 11:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ahmed Hassan was zwaar ontgoocheld na het mislopen van de Gouden Schoen. "Meer dan 100 punten verschil had ik niet verwacht", aldus Hassan. "Maar ik feliciteer Defour. Hij is nog jong en heeft een grote toekomst."


"De Gouden schoen zou mijn kinderen inspireren om in mijn voetsporen te treden", zo liet Hassan optekenen in het voorafgaande filmpje. Dat zijn kinderen een andere inspiratiebron zullen moeten zoeken, lag de Egyptenaar vlak na afloop zwaar op de maag. "Ik weet niet hoe hier gestemd wordt. Tellen mijn doelpunten, assists en de prijzen die ik met Anderlecht gewonnen heb dan niet? Ik won twee supercups, speelde Champions League, UEFA Cup en won een titel met Anderlecht. Telt dat dan allemaal niet?"

Een beetje later toonde hij zich een waardige verliezer en feliciteerde zelfs Steven Defour met zijn overwinning. "Ikzelf ben mentaal sterk genoeg en ervaren genoeg om deze ontgoocheling te dragen. Ik miste ooit een penalty in de finale van de Afrika Cup voor een vol stadion. Dat was veel moeilijker. Het moment dat ik deze zaal verlaat, vergeet ik alles."

Of het missen van de trofee een versneld vertrek uit het Astridpark betekent, wil de Egyptenaar niet zeggen. "Zo ver denk ik nog niet. Ik ga nu eerst naar de Afrika Cup. Ik zal de supporters van Anderlecht nooit vergeten. Ook zonder deze Gouden Schoen zullen die mensen mij later herinneren als een grote speler."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.