Anderlecht wil niet samenwerken met Real Madrid

VRIJDAG, 25 JANUARI 2008, 09:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Spaanse topclub Real Madrid zoekt een club om jonge Zuid-Amerikaanse talenten te stallen en zou hierbij oa aan Anderlecht denken. Met monde van Herman Van Holsbeeck laat Anderlecht weten dit niet te zien zitten.


"Wij zijn nog niet gecontacteerd door Real, maar wij zijn ook niet geïnteresseerd om hier spelers van hen onder te brengen", zo reageert de Anderlechtmanager in HLN. "Wij zoeken zelf nog clubs om spelers van ons te stallen. Wij werken nu op dat vlak al samen met Union en Roda JC, maar wij zoeken nog meer partners."

Het idee groeide bij Real Madrid omdat in Spanje een club maar vijf spelers van buiten de EU in de kern mag hebben. Daarom hoopt het jonge niet-Europese talenten elders te laten rijpen. Het voorstel lijkt mooi, maar als je er wat dieper over nadenkt, lijkt het toch geen garantie op succes. "Hoeveel Argentijnen en Brazilianen hebben het hier al gemaakt?", zo vraagt Emilio Ferrera zich af. "De aanpassing voor Zuid-Amerikanen is al moeilijk voor twintigers, laat staan voor jongens van 16 of 17 jaar. Het is utopisch om te denken dat die spelers hier meteen aan de bak zouden komen."

Ook Club Brugge zou op Reals lijstje staan als mogelijke partner, maar ook daar zien ze een mogelijke samenwerking niet zitten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.