"Een slag in het gezicht"

MAANDAG, 28 JANUARI 2008, 16:41 - RSCAman
Logo Anderlecht-Online

"In normale omstandigheden is een gelijkspel op Lokeren een goed resultaat", meende Ariël Jacobs. "Vanavond is dit echter een slag in het gezicht". Het 0-0 gelijkspel op Lokeren is dus opnieuw een mentale klap voor paars-wit.


"En dit om twee redenen", verduidelijkt de Anderlecht-trainer. "We zitten in volle achtervolging op een aantal clubs en dan mag je zelf geen punten laten vallen. Bovendien misten we in de slotfase kansen om de wedstrijd te beslissen."

"In de eerste helft was het zoeken geblazen", vertelt Jacobs in HNB. "We kregen veel ruimte, maar konden die niet benutten. We liepen te veel met de bal en kropen te gemakkelijk achteruit als Lokeren in balbezit was. Ik heb tijdens de rust dan ook een en ander moeten corrigeren."

"Na de rust werd de partij aangenamer. De ploeg gaf ook blijk van meer wilskracht. We voelden dat er een doelpunt in zat, maar het was oppassen voor de counters van de thuisploeg. Wij hadden veel meer mogelijkheden, maar konden die helaas alweer niet afmaken."anderlecht-online forum