Tchité: "Het komt wel weer goed met Anderlecht"

DINSDAG, 29 JANUARI 2008, 10:50 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Terwijl het bij Anderlecht vooraan vierkant draait, is Mémé Tchité met drie goals in evenveel wedstrijden momenteel de man in vorm bij Santander. In HLN zegt hij Anderlecht nog steeds te volgen. "Het is de club van mijn hart."


"Onlangs sprak ik nog met Mark De Man. Ik krijg ook vaak berichtjes. Ze laten me weten dat ze me missen, dat ze me nodig hebben", aldus de spits. "Maar het zal wel loskomen. Ik volg hun prestaties trouwens nog op de voet."

Zelf doet hij het niet onaardig in Spanje, hoewel hij momenteel geen basisplaats heeft. "Meestal krijg ik iets van een tien tot twintig minuten speeltijd. En toch heb ik al zeven keer gescoord, dat wil toch zeggen dat ik goed bezig ben, hé. Redelijk efficiënt, zou ik zo zeggen."

Intussen loopt de procedure om het verkrijgen van een Belgisch paspoort nog steeds. "Een maand geleden belde Vandereycken me om te informeren hoe ver het staat", zo vertelt Tchité, die graag Rode Duivel wil worden. "Ondertussen leggen de bondscoaches van Congo en Rwanda een immense druk op mij om toch voor hen te kiezen. Dat is normaal, maar ik wil voor België spelen."anderlecht-online forum