Polak en Vlcek over probleem van Anderlecht

DINSDAG, 29 JANUARI 2008, 21:21 - Lowhelmsson
Anderlecht-Online No Image Found

Jan Polak en Stanislav Vlcek, twee van de drie Tsjechen van Anderlecht, reageren over de mindere periode van Anderlecht. "Iedereen spreekt over ons spitsenprobleem, maar er zijn meer problemen dan dat", geeft Jan Polak toe.


"De middenvelders moeten de aanvallers meer ondersteunen en in de zestien opduiken. We lopen te veel met de bal, terwijl we eigenlijk de tegenstander moeten laten lopen. Daardoor krijgt de verdediging van de tegenpartij de kans zich te organiseren", aldus Polak. Tenslotte voegde Polak er nog aan toe dat hij nog niet zijn vertrouwde niveau haalde in het Astridpark, maar dat zal er volgens hem nog wel van komen.

Zijn landgenoot Vlcek speelde dan weer zijn eerste minuten in het paars-witte shirt. "Ik ben niet het soort spits dat 20 doelpunten maakt per seizoen. Ik ben goed voor zo'n tien goals per seizoen, maar ik laat de anderen ook scoren. Zo geef ik per seizoen normaal een stuk of tien assists."

"Ik voel me klaar om op het veld te staan, ik denk ook dat ik wel 90 minuten aankan. Ik heb vooral wedstrijden nodig om het ritme terug te vinden", zegt Stanislav Vlcek. Een nieuwe bijkomende spits boezemt Vlcek geen angst in. "Serhat, Mpenza en ik hebben ongeveer dezelfde kwaliteiten, we moeten het alledrie van onze snelheid hebben. De concurrentie jaagt me geen schrik aan. Aangezien Frutos geblesseerd is, is het normaal dat Anderlecht een echte goalgetter zoekt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.