Van Steenberghe: "De ploeg mist persoonlijkheid"

WOENSDAG, 6 FEBRUARI 2008, 11:34 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Voormalig Anderlecht-keeper Jan Van Steenberghe zette een tijdje geleden een punt achter zijn spelerscarrière. De doelman voetbalde vier seizoenen bij Anderlecht en kent dus de sterke en zwakke punten.


"De groep heeft natuurlijk talent, maar de ploeg mist persoonlijkheid", zegt Van Steenberghe in de krant Sudpresse. "Jongens die bepaalde zaken in het gezicht durven zeggen in de vestiaire en durven op tafel slaan. Spelers zoals De Boeck, Vanderhaeghe, of zelfs Mornar en Jestrovic. Zonder natuurlijk Zetterberg te vergeten. Als hij praatte, luisterde iedereen. Frutos zou een leider kunnen zijn, maar een leider moet natuurlijk ook spelen ..."

Van Steenberghe vindt het geen ramp moest Anderlecht een jaar Europees voetbal missen. "Iedere club krijgt te maken met dieptepunten. Het belangrijkste is dat de club geen toeschouwer blijft, maar reageert. En dat ze een ploeg bouwt die iets kan betekenen in de Champions League, meer dan de figurantenrol die ze de voorbije jaren had."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.