Interview met Michel Verschueren

ZATERDAG, 9 FEBRUARI 2008, 10:35 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Mister Michel is al 76 maar nog steeds alive and kicking. De ex-manager van paars-wit werkt nog elke dag van 9 tot 18u voor de club en weet van geen ophouden. Het Nieuwsblad had een interview met de zilveren vos.


"Ik ben bestuurder van de club, afgevaardigd bestuurder van nv Sint-Guidon en nv Winners, en lid van de UEFA. Vroeger was ik op de club om 8 uur en bleef ik tot 11, 12 u 's nachts. Nu begin ik om 9 en stop ik om zes uur", aldus Verschueren.

Anderlecht viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan. Is de club niet verplicht dat te vieren met een prijs? "Het zou een zonde zijn dat we, nu we meer dan 40 jaar ononderbroken Europees spelen, er nu niet meer bij zouden zijn. Maar ik zit niet met de daver op het lijf voor de Europese wedstrijd tegen Bordeaux volgende week. Ik ben misschien aan het dromen maar nadien is het tegen Bayern München, en dan zit ons seizoen financieel goed. Als alles mislukt moeten we de Beker van België winnen. Het ziet er goed uit voor de Beker, want als we niet tegen GBA kunnen winnen, moeten we zwijgen. Dan moeten we niet meer verder doen."

Indien hij nog manager was, zou hij het dan anders aangepakt hebben? "Daar kan ik moeilijk op antwoorden. Ik heb absoluut geen last met mijn opvolger. Ik wil de schuur hier niet in brand steken. Het is niet aan mij om kritiek te geven. Als je van Anderlecht bent, moet je Anderlecht verdedigen, in goede en minder goede tijden. Als je eens een jaar niet kampioen speelt moet je jezelf niet ophangen of het kot in brand steken, hé."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.