Wat met Hassan?

DINSDAG, 12 FEBRUARI 2008, 09:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl Ahmed Hassan aan de Africa Cup deelnam, begint het bij Anderlecht offensief steeds beter te draaien. Eind deze week komt de Egyptenaar terug en een plaats op de bank zal hij niet aanvaarden.


De 4-3-3 die Ariël Jacobs de laatste wedstrijden speelde, zorgt voor goed voetbal. Cruciaal in deze bezetting is de driehoek op het middenveld met Biglia in verdedigende positie en Gillet en Polak daarvoor. Deze bracht vlotte aanspeelpunten, veel bewegingen en voor de tegenstander verwarrende positiewissels. Bovendien ontwikkelde nieuwkomer Gillet zich tot de wanhopig gezochte box-to-box-speler. De terugkeer van Hassan zou hier een einde aan kunnen maken.

Een linie hoger lijkt Mbark Boussoufa terug naar z'n beste vorm toe te groeien. Zonder Hassan strooit de Marokkaan met goede passes en ontpopt zich tot assistenkoning. Dit voedt de speculaties nog meer als zouden beide niet samen kunnen spelen.

Natuurlijk is Hassan een geweldige speler en het is voor zulk een voetballer dat veel mensen naar het stadion komen. Al dient gezegd te worden dat hij dit seizoen nog niet zijn beste niveau heeft gehaald. Een plaatsje op de bank dreigt dus en dan zou de nummer tien wel eens voor amok kunnen zorgen. Als aanvoerder van het land dat de Africa Cup won, geniet hij in eigen land een bijna goddelijke status en daarin past natuurlijk geen rol op het tweede plan in een competitie als de Belgische.

Aan het einde van het seizoen is de Egyptenaar einde contract. Hij heeft steeds verkondigd dan naar z'n vaderland te willen terugkeren, maar manager Van Holsbeeck wil toch proberen hem te laten blijven. "We gaan één van de komende weken zeker aan tafel zitten. Hij zei altijd dat hij wilde vertrekken, maar we kijken toch eens wat mogelijk is." Toch acht Van Holsbeeck de kans niet groot dat hij blijft. "Hij wordt 33, hij is de ster van de Afrika Cup, alle mogelijkheden liggen voor hem open."



anderlecht-online forum