Jacobs: "Strafschop was absurd"

DONDERDAG, 14 FEBRUARI 2008, 00:01 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Coach Ariël Jacobs was tevreden met de zege tegen Bordeaux maar relativeerde: "Ik ben een beetje bang voor euforie. Deze wedstrijd is voor mij al afgesloten, ik kijk al naar de volgende match."


"Maar het is sowieso goed voor de moraal van de spelers", voegde hij er aan toe. Na de wedstrijd heeft Jacobs niets gezegd in de kleedkamer. Ik heb enkel drie woorden op het bord geschreven: Proficiat, félicitations, congratulations", zei de coach van Anderlecht.

Jacobs reageerde furieus toen de scheidsrechter een betwistbare penalty toekende aan Bordeaux. "Ik ben van nature rustig, en ik kan het verdragen dat een scheidsrechter al eens een verkeerde beslissing maakt. Maar dit was soms echt absurd. En dan spreek ik niet alleen van de strafschopfase, maar ook van de gele kaart voor Juhasz bijvoorbeeld."

De trainer verwacht wel een sterker Bordeaux in de terugwedstrijd. "Ik schat onze kwalificatiekansen in op zo’n veertig procent. Aan ons om dat om te buigen naar vijftig. We zullen daar sowieso veel ruimte krijgen."

Over doelpuntenmaker Jan Polak, die vandaag heel wat meters verzette zei Jacobs nog dit: "Ik vroeg hem om te lopen voor twee, voor Jan Polak en voor Guillaume Gillet. En dat heeft hij gedaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.