Scheidsrechter Tagliavento niet onbesproken

VRIJDAG, 15 FEBRUARI 2008, 09:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Italiaanse ref Paolo Tagliavento haalde woensdag de woede van heel Anderlecht op zich door een penalty te fluiten na een correcte tackle van Juhasz. Vandaag schrijft Het Nieuwsblad dat de man in Italië een maand geschorst is.


Sinds de man tijdens de wedstrijd Inter-Empoli (1-0) van 3 februari twee discutabele strafschoppen floot, is hij door de Italiaanse scheidsrechterscommissie voor een maand op non-actief gezet. Eerst gaf hij de Milanezen een penalty nadat Vannuchi de bal in het aangezicht kreeg. Handspel, zo oordeelde de man en legde de bal op de stip. "Het was duidelijk tegen het gezicht en zelfs als het tegen de hand was geweest, was het aangeschoten bal en dus geen strafschop", zo oordeelt ex-collega Collina, die nu verantwoordelijk is voor de scheidsrechtersaanduidingen. Tijdens die wedstrijd kreeg ook Empoli een zeer twijfelachtige strafschop, deze werd echter gemist.

Sindsdien leidt Tagliavento dus geen wedstrijden meer in de Serie A voor de periode van een maand. En dit is niet voor het eerst. Ook in december, na Sampdoria-Reggina, mocht hij al een maand lang niet fluiten. In Italië komt dit vaker voor dat arbiters na een slecht optreden een tijdje aan de kant gelaten worden.

Ook voor ex-Anderlechtspeler Walter Baseggio is Tagliavento geen onbekende. In zijn periode bij Treviso kreeg Baseggio rood van de man na protest naar aanleiding van, u raadt het al, een onterecht toegekende penalty.

In 2006 moest onze scheidsrechter ook voor de rechtbank verschijnen in het Italiaanse voetbalschandaal rond vervalste matchen (waarbij Juventus naar de Serie B werd terug gezet en onder andere Milan en Fiorentina een groot aantal minpunten kregen). Daarin werd Tagliavento echter vrij gesproken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.