Bevrijde Boussoufa wil bijtekenen

VRIJDAG, 15 FEBRUARI 2008, 10:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Onder Jacobs lijkt Mbark Boussoufa weer naar zijn beste vorm toe te groeien. "Ik krijg nu meer vrijheid", zo zegt hij in Het Nieuwsblad, "dit voelt als een bevrijding." Intussen wordt gepraat over een contractverlening tot 2012.


Terwijl Hassan met Egypte de Africa Cup won, maakt Boussoufa in Anderlecht het mooie weer. Ook Europees toonde hij woensdag van meerwaarde te zijn. "Ik weet heel goed dat ik dit niveau aan kan", aldus Boussoufa, die vorig seizoen te horen kreeg dat dit niveau voor hem te hoog gegrepen zou zijn. "edereen heeft zijn mening, ik moet antwoorden op het veld. Dat we nu wonnen is vooral fantastisch voor de fans. Ze verdienen het want de voorbije weken hebben ze ook een en ander moeten slikken."

De speculaties als zouden Boussoufa en Hassan niet samen in één team passen, staken de afgelopen weken weer de kop op. Wat dan als de Egyptenaar binnenkort terugkeert? Volgens Boussoufa kunnen beide alvast perfect samenspelen. "Ik speel nu ook meer op links. Ik speel liever centraal, maar de positie doet er niet veel toe voor mij. Ik krijg nu ook op links veel vrijheid. Ik wens dat een trainer me nooit mijn creativiteit afpakt."

Onder Vercauteren liep het om die reden minder goed. "Voor alle duidelijkheid: ik heb niets tegen Vercauteren. Hij maakte een betere voetballer van mij. Maar soms moet ik me kunnen uitleven en acties kunnen maken. Dat heb ik nu meer."

Net als een rist andere spelers wil de club graag zijn in 2010 aflopend contract verlengen. Ondanks vage belangstelling uit onder meer Frankrijk, wil de speler zelf maar al te graag blijven. "Ik praat nu met Anderlecht en wil hier graag langer blijven. Het sleept wat aan, maar het zal wel in orde komen."



anderlecht-online forum