Vercauteren verbreekt de stilte

ZATERDAG, 16 FEBRUARI 2008, 12:57 - Lowhelmsson
Anderlecht-Online No Image Found

Voor het eerst na zijn ontslag heeft Frank Vercauteren, ex-trainer van Anderlecht, nog eens gesproken met de pers. Frank Vercauteren legde in de krant, De Standaard, de problemen en de situaties van Anderlecht indertijd uit.


"Vlak na de match tegen Racing Genk heb ik het bestuur gevraagd: is het nu niet voldoende geweest? Ik heb de voorzitter gevraagd om mijn ontslag, maar Roger Vanden Stock wou niet dat ik opstapte", zegt Frank Vercauteren.

Met het vertrek van Glen De Boeck en Jacky Munaron was Frank Vercauteren niet echt opgezet. "Met sommige personen heb je nu eenmaal een goeie persoonlijke relatie, maar dat moet je op professioneel vlak opzij kunnen zetten", zegt hij. "Met Glen zat ik op dezelfde lijn, met Jacobs niet. Ook niet op menselijk vlak", geeft Vercauteren toe. "Jacobs had ook een eigen openheid naar de pers toe. Hij was meer beschikbaar, als ik dat woord mag gebruiken."

"In de zomer vroeg ik voor twee aanvallers, een middenvelder en een rechtsachter. Maar dat was onmogelijk. Integendeel, Tchité vertrok en Serhat was zijn vervanger. Toen wist ik het al, op 1 september besefte ik hoe het zou aflopen. Ik heb gelijk gekregen.

Wat betreft de affaire Théréau zegt Frank Vercauteren dat hij niets verkeerd had gedaan. "quot;Ik had het profiel gemaakt van de spits die we nodig hadden. Ik wilde Théréau niet, het bestuur haalde hem toch. Toen hij kwam maakte ik een lijstje met plus en minpunten van de speler. Théréau had meer minpunten dan pluspunten. Na de persconferentie heb ik hem dan ook gezegd dat hij nog enkele dingen moest verbeteren, dat er veel druk en concurrentie was, en dat het niet was omdat we hem gehaald hadden dat hij mocht spelen."

Wat gebeurde er tussen Anderlecht en Frank Vercauteren na de breuk. "Manager Herman Van Holsbeeck belde me één keer. Meer niet. Maar dat hoeft ook niet", zegt Vercauteren. Hij heeft na zijn vertrek ook nog geen enkele wedstrijd van Anderlecht gevolgd. "Ik kreeg twee invitaties, maar met die heb ik een ander mens gelukkig gemaakt", zegt de ex-Anderlechttrainer.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.