Pieroni vliegt niet mee naar Bordeaux

DINSDAG, 19 FEBRUARI 2008, 12:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Luigi Pieroni zal zijn maats niet aanmoedingen donderdag in Bordeaux. "Ik kan beter rustig hier trainen. Ik houd namelijk niet van vliegen", legt Pieroni uit in Het Laatste Nieuws.


"Als het niet per sé moet, dan vlieg ik niet. Ik heb altijd wat vliegangst gehad, maar de voorbije jaren is het in Frankrijk alleen maar erger geworden", aldus de spits, die in de UEFA Cup niet speelgerechtigd is. "Eén keer keerden we met Auxerre terug van een Europese match. We konden niet landen en bleven vier uur boven de luchthaven cirkelen. Ik dacht dat we zonder kerosine zouden vallen, verschrikkelijk."

De spits heeft er vertrouwen in dat zijn ploegmaats ook zonder zijn aanmoedigingen de klus ginder tot een goed einde zullen brengen. De 0-6 tegen Monaco maakt alvast niet veel indruk op hem. "Blijkbaar moest Bordeaux het vertrouwen opkrikken met veel goals, maar Monaco zal het vooral ook aan zichzelf te wijten hebben", zo zegt hij in Het Nieuwsblad. "Ik ken de ploeg van Monaco. Ze vormen geen groep, maar een bende individuen. Wellicht hebben ze mak verdedigd en weinig gelopen. Zo moet Anderlecht het donderdag zeker niet aanpakken."

"Vorige week was Bordeaux arrogant door niet met hun beste ploeg te spelen. Doelpuntenmakers als Cavenaghi en Bellion zaten op de bank. Dat zal donderdag wel anders zijn. Van het publiek moeten we echter geen schrik hebben. De supporters zitten behoorlijk ver van het veld."



anderlecht-online forum