Jacobs: "De nul verdedigen, is zelfmoord plegen"

WOENSDAG, 20 FEBRUARI 2008, 19:57 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht neemt het morgen in de UEFA Cup op tegen Bordeaux. In Brussel won paars-wit met 2-1 en nu moet het in Bordeaux de kwalificatie gaan afdwingen. Een allesbehalve simpele opdracht.


2-1-verlies op Anderlecht en enkele dagen later een 0-6-zege tegen Monaco. Welk Bordeaux verwacht Ariel Jacobs donderdag? "Iets tussen de twee. Bordeaux is een topclub in Frankrijk die gebruik maakt van rotatie en af en toe spelers laat rusten. Blanc zal ongetwijfeld de ploeg opstellen die volgens hem het sterkst is."

"We moeten gewoon ons eigen spel spelen", antwoord Jacobs op de vraag hoe Anderlecht het morgen gaat aanpakken. "We mogen niet op twee gedachten hinken. Iedereen weet waar we voor staan. Als we hier enkel en alleen de nul komen verdedigen, plegen we zelfmoord."

Heel veel volk wordt er morgen overigens niet verwacht in het Chaban Delmas-stadion. "Als het halfleeg is, is dat een voordeel voor Anderlecht", aldus Jacobs. "Is het halfvol, dan is Bordeaux in het voordeel", glimlachte de trainer op de traditionele persconferentie voor de match.



anderlecht-online forum