Voorbeschouwing: Bordeaux - Anderlecht

DONDERDAG, 21 FEBRUARI 2008, 00:33 - andy
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht ontmoet vanavond Bordeaux in de UEFA Cup. De troepen van Ariël Jacobs verdedigen er de 2-1 uit de heenwedstrijd. Geen ideale uitgangspositie want Bordeaux stoot bij 1-0 winst al door.


Scoren blijft dus de boodschap. Het is hopen op een herhaling van het scenario van het seizoen 2002/2003, toen Anderlecht met 2-0 ging winnen in Bordeaux. Geen gemakkelijke opgave want de Franse nummer 2 deed in de competitie vertrouwen op tegen AS Monaco. De Monegasken kregen een zware 6-0-pandoering om de oren. Bovendien is Laurent Blanc niet van plan zich twee keer aan dezelfde steen te stoten. De Fransman onderschatte Anderlecht in de heenwedstrijd en hield enkele sleutelspelers op de bank. Deze keer zullen regisseur Micoud en topschutter Cavenaghi ongetwijfeld in de basis starten. Jussie, die in Brussel nog via een strafschop scoorde, is er dan weer niet bij. Hij sukkelt met een letsel aan de adductoren. Diarra is geschorst.

Jacobs kan straks wel rekenen op Gillet, die terugkeert uit schorsing, én op verloren zoon Ahmed Hassan. De Egyptische spelmaker is (eindelijk) terug van de Africa Cup en is mee afgereisd naar Bordeaux. Waarschijnlijk begint hij op de bank. Eveneens speelklaar zijn Pareja en Serhat, die deze week nog individueel trainden. Goor liep in de heenwedstrijd tegen een gele kaart aan en zit een schorsing uit.

Inzet van de partij is een plaatsje in de 1/8ste finale. Indien paars-wit overeind blijft in Bordeaux ontmoet het de winnaar van het duel tussen Aberdeen en Bayern München. Anderlecht kan in ieder geval rekenen op de steun van zo’n 2000 meegereisde supporters.


Aftrap: 20u45
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Scheidsrechter: Selçuk Dereli (Tur)

: : : BORDEAUX : : :

Mogelijke opstelling: Ramé, Chalmé, Henrique, Jurietti, Diawara, Micoud, Obertan, Wendel, Ducasse, Cavenaghi, Chamakh
Invallers: Valverde, Brégerie, Manage, Traore, Alonso, Bellion

Geblesseerd: Jussié
Geschorst: Diarra
Gevaar voor gele schorsing:

: : : RSC ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Zitka, Vandamme, Juhasz, Pareja, Wasilewski, Biglia, Polak, Gillet, Boussoufa, Chatelle, Serhat
Invallers: Proto, Schollen, De Man, Mpenza, Hassan, Sare, Iakovenko

Geblesseerd: Frutos, Deschacht
Geschorst: Goor
Gevaar voor gele schorsing: Polak, Serhat, Wasilewski





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.