Anderlecht schrijft brief naar GAIA

VRIJDAG, 22 FEBRUARI 2008, 18:13 - Lowhelmsson
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht gaat Ahmed Hassan aanspreken over de koe die geslacht werd tijdens de Africa Cup met de Egyptische nationale ploeg. Dat liet het in een brief aan dierenrechtenorganisatie GAIA weten.


GAIA sprak schande toen het nieuws bekend raakte dat Hassan samen met zijn ploegmaats een koe hadden geslacht op rituele wijze om geluk af te dwingen.

"Wij zullen niet nalaten de gevoeligheden van uw vereniging en een deel van de bevolking over te maken aan Ahmed Hassan", schrijft het bestuur van Anderlecht in de brief. Anderlecht voegt eraan toe dat Hassan de normen in ons land wel degelijk respecteert.

"Dat klinkt allemaal wel positief", reageert Michel Vandenbosch van Dierenrechtenorganisatie GAIA. Toch vindt hij de rest van de brief maar flauw. "Hassan zou de normen in België respecteren, maar elders doet hij dat duidelijk niet", klinkt het.

"Dat Hassan uit bijgeloof een koe de keel doorsneed in Ghana en niet in België, maakt voor die koe niks uit." GAIA stuurde ook een brief naar Hassan zelf, maar die antwoordde niet.




anderlecht-online forum