Jacobs: "Contractverlening houdt me niet bezig"

ZATERDAG, 23 FEBRUARI 2008, 00:36 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Na een ondermaatse heenronde is Anderlecht aan een remonte bezig in de Belgische competitie. Ook Europees loopt het stukken beter met als hoogtepunt de uitschakeling van Bordeaux in de UEFA Cup.


"Ik ben tevreden met de kwalificatie, maar vooral met het gedrag van de ploeg onder verschillende omstandigheden", zegt Jacobs. "We moeten het al een tijdje zonder belangrijke spelers als Frutos en Hassan rooien, maar we trekken wel onze plan. Ik hoop dat deze rijkdom ons in de komende zware weken overeind houdt. Of de hiërarchie is veranderd? Dat kun je niet opleggen, dat bepaalt de groep."

Twee maanden geleden zat Anderlecht nog in zak en as, nu is het weer feest. Hoe verklaart Jacobs die plotse ommekeer? "Na Getafe hebben we een streep onder de heenronde kunnen trekken. Je voelde dat de winterstop op het juiste moment kwam. Nu rijgen we de resultaten aan elkaar en zo groeit het vertrouwen. Zolang het rekenkundig niet voorbij is, geloven we ook nog altijd in de titel."

Voorzitter Roger Vanden Stock pleit in de feestroes al voor een contractverlenging. "Het gaat niet over mijn persoon maar in de eerste plaats over de groep. Daarom houdt het me nu niet bezig", zegt Jacobs daarover.

"Dag en nacht verschil"

"Het verschil tussen dit Anderlecht en dat van twee maanden geleden is dag en nacht", zegt ook manager Herman Van Holsbeeck. "In het begin van het seizoen dacht iedereen hier: het zal wel loslopen. We kregen zoveel kritiek dat iedereen voor de spiegel is gaan staan. Nu proberen we onze critici lik op stuk te geven."

"We kunnen er niet omheen dat Jacobs goed werk levert. We moeten zulke mensen in de toekomst hier kunnen houden." Van Holsbeeck tempert wel de euforie. "Ons seizoen is pas geslaagd als we Europees halen en de beker winnen."



anderlecht-online forum