Anderlecht blijft in Constant Vanden Stock-stadion

ZATERDAG, 23 FEBRUARI 2008, 11:04 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht blijft in het Astridpark. Voorzitter Roger Vanden Stock wil de capaciteit van het stadion uitbreiden tot 30 à 32.000 zitplaatsen. De plannen voor een nieuw stadion zijn voorlopig opgeborgen.


Het Astridpark kan bij Europese duels ruim 23.000 toeschouwers ontvangen, maar vanaf 2012 stelt de UEFA strengere voorwaarden. Als paars-wit over vier jaar geen aangepaste accommodatie heeft, moet het zijn Europese wedstrijden elders afwerken.

Preses Roger Vanden Stock wil daarom niet langer aarzelen. Hij wacht nog op groen licht van één politieke partij uit de gemeenteraad om de capaciteit van het Constant Vanden Stock-stadion op te voeren tot 30 à 32.000 zitplaatsen.

Meer loges en business seats

Een nog grotere uitbreiding van het stadion is echter uitgesloten, waardoor Anderlecht financieel achterop zou kunnen raken ten opzichte van Standard en Club Brugge. Beide clubs werken immers aan plannen voor een stadion met 40.000 zitjes. Vanden Stock denkt het probleem echter te kunnen opvangen door het aantal loges en business seats flink te verhogen. Volgens de voorzitter kan de uitbreiding van het stadion over drie, tot vier jaar klaar zijn.

Daarnaast hoopt Vanden Stock nog altijd op een nieuw stadion in Brussel, waar Anderlecht dan midden volgend decennium naar zou kunnen uitwijken. Het dossier Schaarbeek zit voorlopig echter muurvast waardoor toch eerst aan een uitbreiding van het huidige stadion wordt gedacht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.