Van Damme daagt Brugge en Standard uit

ZATERDAG, 23 FEBRUARI 2008, 12:37 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Olivier Deschacht is nog steeds geblesseerd en zou zijn plaats in de ploeg wel eens kunnen verliezen. Jelle Van Damme ontwikkelt zich namelijk steeds meer tot een beresterke linksback.


Op Bordeaux trok de Lokeraar met snedige tackles en fysieke bodychecks zelfs een muur op die niet te slopen viel. "Ik voel me heel goed op links", zegt Van Damme in Het Nieuwsblad. "Wat er gebeurt als Deschacht terugkomt zien we dan wel. Het is wel een feit dat de ploeg nu goed draait."

De kwalificiatie voor de achtste finales van de UEFA Cup heeft Anderlecht ook een boost aan vertrouwen gegeven. Jelle Van Damme gelooft nog steeds in de titel en bindt de strijd aan met koplopers Club Brugge en Standard. "Als Brugge en Standard ons hebben zien spelen tegen Bordeaux, dan zullen ze grote ogen getrokken hebben."

"Ze zullen nu wel beseffen dat wij hen ook in de competitie nog onder druk kunnen zetten. Anderlecht staat er weer en dat is onze eigen verdienste. Natuurlijk geloof ik nog in de titel en -geloof me vrij - ik ben niet de enige speler die nog in het kampioenschap gelooft. Alleen ben ik misschien de enige die het zo fel durft zeggen", aldus Van Damme.



anderlecht-online forum