Voorbeschouwing: Zulte-Waregem - Anderlecht

ZATERDAG, 23 FEBRUARI 2008, 17:09 - andy
Anderlecht-Online No Image Found

Morgenavond sluiten Anderlecht en Zulte-Waregem de 23e speeldag af. De jongens van Ariël Jacobs zakken na een knappe Europese prestatie met veel vertrouwen af naar het Regenboogstadion.


Maar ook Zulte-Waregem heeft de goeie vorm te pakken. Het team teert vooral op zijn stevige verdedigende organisatie. Een tactiek die veel kritiek krijgt maar ook punten oplevert. Twee weken geleden hield het nog de drie punten thuis tegen AA Gent, een week later ging het een punt afsnoepen van seizoensrevelatie Germinal Beerschot. In de heenronde konden de West-Vlamingen ook profiteren van een zwalpend Anderlecht. In de slotfase neutraliseerde de ploeg van Francky Dury toen een 2-0-achterstand via twee doelpunten van Jelavic.

Jacobs waarschuwde dan ook voor onderschatting en wil vooral zijn team met de voeten op de grond houden na de euforie van donderdagavond. Al hoopt de Anderlecht-trainer dat de Europese kwalificatie de ploeg ook in de competitie vooruit kan stuwen. Puntenverlies is uitgesloten indien Anderlecht het co-leiders Standard en Club Brugge nog lastig wil maken.

Jacobs ziet met Wasilewski in ieder geval een belangrijke verdedigende pion uitvallen. De Pool liep tegen Bordeaux een knieblessure op. Mogelijk schuift Gillet daarom een rijtje achteruit waardoor er op het middenveld plaats komt voor Goor of Hassan. Ook achter het aantreden van Polak staat nog een vraagteken.

Bij Zulte-Waregem ziet Geert De Vlieger een ontmoeting met zijn ex-club aan zijn neus voorbij gaan. De doelman zit een schorsingsdag uit.


Aftrap: 20u30
Stadion: Regenboogstadion
Scheidsrechter: Frank De Bleeckere

: : : ZULTE-WAREGEM : : :

Mogelijke opstelling: Zitka, Van Damme, Juhasz, Pareja, Gillet, Biglia, Polak, Goor, Chatelle, Boussoufa, Pieroni.
Invallers: Proto, Schollen, De Man, Serhat, Mpenza, Vlcek, Hassan, Iakovenko

Geblesseerd: Wasilewski, Deschacht, Frutos, Legear
Geschorst:
Gevaar voor gele schorsing:

: : : RSC ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Bossut, Buysse, D'Haene, Van Zundert, Reina, Van Nieuwenhuyze, Roelandts, Verschuere, Meert, Jelavic, Leye
Invallers: Coppens, Vansteenbrugghe, Minne, Matthys, D'Haemers, Barrios, Coppin, Mathyssen

Geblesseerd:
Geschorst: De Vlieger
Gevaar voor gele schorsing:





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.