Hassan: "Strafschop missen hoort bij voetbal"

MAANDAG, 25 FEBRUARI 2008, 18:16 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Ahmed Hassan was gisterenavond de antiheld bij Anderlecht. De Egyptenaar mocht vijf minuten voor tijd de bordjes weer in evenwicht zetten van op de stip, maar de bal belandde op de paal.


Hassan was slechts tien minuten eerder ingevallen voor Pieroni. Het was zijn tweede invalbeurt sinds zijn terugkeer uit Egypte. "Het was moeilijk invallen", vertelt Hassan. "Toen de strafschop gefloten werd nam ik mijn verantwoordelijkheid. De penalty was goed getrapt, maar ik had pech. Als Frutos er niet is, neem ik de strafschoppen. Ik zal dat ook altijd blijven doen, ik heb nooit schrik."

Hassan zit nu al twee wedstrijden op de bank. "Dat is normaal, ik heb na de finale van de Africa Cup tien dagen niets gedaan, en ik ben geblesseerd geweest. Ik heb met de trainer gepraat en heb hem gezegd dat ik stap per stap mijn terugkeer wou maken in de ploeg. Nu hoop ik dat ik zo snel mogelijk weer een basispion kan worden. Ik hoop een goede prestatie neer te zetten tegen Dender om dan tegen Genk te kunnen spelen."

Over zijn toekomst heeft de middenvelder nog geen beslissing genomen. "Alles blijft open, misschien blijf ik in Anderlecht, misschien ga ik naar een grote Egyptische club. We zien wel", zegt Hassan. "Mijn ultieme doel is het WK te spelen in Zuid-Afrika. Dat zou een mooie manier zijn om mijn carrière mee te beëindigen."

Het volledige interview kan je hier lezen.



anderlecht-online forum