Jacobs: "Luxeprobleem bij de keepers"

DINSDAG, 26 FEBRUARI 2008, 18:07 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Morgen speelt Anderlecht tegen Dender voor een plaats in de halve finale van de Beker van België. Paars-wit zit in een comfortable positie door de 3-0 zege in de heenmatch, maar coach Ariël Jacobs waarschuwt.


"De zogezegd makkelijke wedstrijden zijn soms de moeilijkste", weet Jacobs. "We hebben dat gemerkt tegen Zulte. Normaal gezien moest de wedstrijd tegen Bordeaux de moeilijkste worden, maar tegen hen hadden we het een stuk gemakkelijker dan tegen de West-Vlamingen. Soms heb je last van zelfoverschatting, en soms dan weer van stressverlamming. Eigenlijk bepaal je zelf de moeilijkheid van een wedstrijd."

In de bekerwedstrijden verdedigde Silvio Proto tot nu toe telkens het paars-witte doel. "Ik houd niet zo van een vaste rotatie, maar het kan niet anders", vertelt Jacobs. "Ik zit met een luxeprobleem bij de keepers. Zitka is momenteel goed bezig, en als ik zou roteren in de competitie zou dat slecht kunnen zijn voor het vertrouwen van de keepers."

Een 3-0 voorsprong lijkt een ideaal moment om een aantal jongeren op te stellen zoals Iakovenko of Sare. "Ja en neen", vindt Jacobs. "Die spelers zijn er alvast klaar voor. Maar in deze drukke kalender houd ik niet alleen rekening met de eerstvolgende match. Ik maak ook altijd plannen voor de twee of drie volgende wedstrijden. Jammer genoeg is er wel altijd ergens een blessure die roet in het eten gooit. We zullen morgen wel zien wie kansen krijgt."



anderlecht-online forum