Anderlecht: de weg naar de titel

ZATERDAG, 24 APRIL 2004, 10:36 - RSCA Skater
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft zijn 27ste landstitel beet. Vandaag kan het die titel nog wat extra glans geven door te winnen bij Lierse. Wij blikken terug op het voorbije seizoen van Anderlecht.


Voor het seizoen:
Paars-wit wilde dit seizoen absoluut weer kampioen worden. Met Pär Zetterberg haalde het ook een monument terug naar Brussel. Die zou echter sportief weinig aandeel hebben in de 27ste titel. Nog voor het seizoen ontstond er opschudding want trainer Broos wilde Zetterberg en Baseggio niet in één ploeg opstellen. Zetterberg verhuisde naar de bank, maar Broos haalde zijn gelijk. Anderlecht begon prima aan het seizoen met 21 op 21.

13 uitwedstrijden op rij gewonnen:
Vanaf het begin van het seizoen tot 22 februari in Westerlo won Anderlecht al zijn uitwedstrijden. Het pakte 39 op 39 buitenshuis. In de Champions League lukte dat niet. Daar verloor het zijn 3 uitwedstrijden.

Kompany en Vanden Borre:
Anderlecht ontdekte bij aanvang van het nieuwe seizoen een groot talent: Vincent Kompany. Ondertussen staat hij in de belangstelling van zowat alle Europese topclubs. Hij moet 20 miljoen euro opbrengen. Maar hij is niet de enige die de jeugdwerking van Anderlecht promoot. Enkele maanden later verscheen ook Anthony Vanden Borre op het toneel. Hij is nog maar 16 jaar en werd ondertussen geselecteerd voor de Rode Duivels. Uiteraard hadden ook nog andere spelers aandeel in de landstitel. Aruna kreeg de Gouden Schoen nadat hij ook weer een prima heenronde speelde. In de terugronde zakte de Ivoriaan wel ver onder zijn niveau. Ook Zitka, Baseggio, Deschacht en Tihinen waren sleutelfiguren. Mornar verliet Anderlecht tijdens de winterstop en trok naar Engeland.

Geen topper gewonnen:
Eerste puntenverlies thuis tegen Club Brugge. Later op eigen veld met 1-4 onderuit tegen Standard. De toppers bleken lastige wedstrijden voor Anderlecht. Paars-wit kon geen enkele topper winnen dit seizoen. Bij Club Brugge verloor het met 1-0 en bij Standard kwam het niet verder dan een gelijkspel.

27ste landstitel:
Na een lang en boeiend seizoen werd Anderlecht dan op 23 april kampioen. Concurrent Club Brugge kon niet winnen bij Moeskroen waardoor paars-wit zonder te spelen kampioen werd. Vreugde bij spelers, supporters, bestuur,... Het is sinds 2001 geleden dat Anderlecht nog eens een titel pakte. Het blijft de succesrijkste club uit de Belgische voetbalgeschiedenis. Als het zijn goudhaantjes zoals Kompany kan houden ziet het er ook volgend seizoen zeer goed uit voor Anderlecht. De concurrentie zal volgend seizoen sterk moeten zijn...zeer sterk.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.