Anderlecht speelt gelijk in "galamatch"

ZATERDAG, 24 APRIL 2004, 20:31 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De landskampioen heeft de kers niet op de taart kunnen zetten. Lierse gunde deBrusselaars de triomftocht niet. Verschillende spelers hadden trouwens een paars kapsel.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­"We kunnen ons niet veroorloven een draak van een wedstrijd te spelen", had Anderlecht-coach Hugo Broos vrijdag gezegd toen de titel binnen was. Maar op Lierse begon het niet denderend.
Het belangrijkste gespreksonderwerp in het matchbegin was het kapsel van de Anderlecht-spelers, die hun haar in paars en wit hadden gekleurd. De eerste kans was raak voor Anderlecht. Na een halfuur torpedeerde Fassotte Wilhemsson en Jestrovic zette de strafschop om.
De duels Kompany/De Bilde fleurden de matige match op. Kompany had het moeilijk, maar kon De Bilde ook eens het nakijken geven bij het uitverdedigen.
"We gaan voor de zege", zei Sels aan de rust. "We willen in de linkerkolom eindigen." De Lierenaren kwamen dan ook strijdlustig uit de kleedkamers. Op voorzet van De Bilde knalde Delorge de verdiende gelijkmaker aan de tweede paal binnen. Lierse kon meer krijgen, maar verzuimde de kansen af te maken.
Nadat De Bleeckere het duel had afgefloten troepten de Anderlecht-spelers samen om hun titel nog eens te vieren.

Doelpunten: 25' Jestrovic 0-1 (pen), 55' Delorge 1-1

Lierse: Van der Straeten, Crasson, De Roeck, Fassotte (82' Wils), Kacic, Schaessens, Sels, Mitu, Delorge, De Bilde (73'Tohoua), Thompson (88' Raeymaekers)

Anderlecht: Peersman, Vanden Borre, Kompany, Tihinen, Deschacht, Wilhelmsson (66'Lovré), Hasi (79' Zetterberg), Baseggio, Seol, Iachtchouk, Jestrovic (65' Hendrickx)

Scheidsrechter: De Bleeckere
Toeschouwers: 11.250
Geel: Deschacht, Wilhemsson, Baseggio



anderlecht-online forum